IMG 9497

Projectpagina innovatie

Op deze pagina lichten we graag onze projecten toe. Heb jij een vraag over de projecten of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze innovatie manager Thirza Brinkhoff via thirza@brabantsport.nl

Digital Fanzone 2

Digital Fanzone zorgt voor nieuwe interactie tussen fans en sportevent

Wat als je zou kunnen inzetten op online fanengagement voor onbepaalde tijd? BrabantSport en Techonomy introduceren de Digital Fanzone, een vooruitstrevend en modern platform om fans duurzaam te betrekken en binden.

“De wereld van nu kan niet zonder een digitale variant.”
Sequence 06 00 17 25 03 Still002

PSV Vrouwen Innovatie Challenge

In september 2023 kondigde PSV, in samenwerking met High Tech Campus Eindhoven en BrabantSport, de Innovatie Challenge aan. Bedrijven kregen zodoende de mogelijkheid zich in te schrijven met een tastbaar, innovatief en oplossingsgericht product wat een bijdrage kan leveren aan de prestaties van PSV Vrouwen. Voor de finaledag werden vier bedrijven geselecteerd om hun idee voor de jury te pitchen.

TNO wint de PSV Innovatie Challenge met 3D geprint voedsel
439

Lancering innovatieve sportleerlijn voor jonge wielrenners

BrabantSport, CyclingClassNL en het Shimano Experience Center hebben de handen ineengeslagen om een baanbrekende sportinnovatie te introduceren: de 'Leerlijn Tactiek en Techniek' voor jonge wielrenners en wielrensters. Deze innovatieve leerlijn stelt aspirant-renners in staat om tactische en technische vaardigheden te ontwikkelen door gebruik te maken van televisiebeelden en deskundige analyses van koerssituaties.

Samen kweken we de kampioenen van de toekomst
Innovatie 1 klein

Kunstmatige intelligentie helpt bij analyseren zwemmers

De zwemwereld maakt kennis met de nieuwste innovatie van het InnoSportLab Eindhoven. Een bevlogen team van 13 personen heeft de hand gelegd aan een spraakmakende tool om zwemwedstrijden te analyseren. Twee trotse ontwikkelaars nemen ruim de tijd om over deze ‘Automated Race Analysis’ te vertellen.

Kunstmatige intelligentie helpt bij analyseren zwemmers
SMC preview image 1024x652

Hightech trainingstool voor BMX Freestyle

In samenwerking met het Urban Sports Performance Centre (USPC) werken wij aan een trainingstool voor BMX Freestyle. Wil jij graag meer weten over de ontwikkeling van deze tool en hoe het ingezet wordt voor sporters? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie!
120118

3D spierecho voor meer inzicht in het vermogen dat spieren kunnen leveren

In samenwerking met het PSV Top Performance Center, InnoSportLab zwemmen en de VU werken wij aan het project 3D Spierecho. Het doel? Coaches helpen om de trainingseffecten van hun atleten te monitoren. Klik op onderstaande button om te lezen hoe we dit implementeren bij topsporters.

Klik hier voor meer informatie!
Foto Maaike 1

Swimsight

Speciaal voor de zwemsport hebben we 'Swimsight' ontwikkeld. Op basis van het monitoringssysteem kunnen coaches de trainingen nog meer afstemmen op de individuele zwemmers, waardoor de prestaties verbeteren en minder blessures ontstaan. Meer weten over de ontwikkeling van het programma? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie!
Team NL 15 klein

Trainingsbelasting kwantificeren met draagbare sensortechnologie in het (top)turnen

Speciaal voor de turnsporters zijn we samen met het InnoSportLab in 's-Hertogenbosch aan de slag gegaan met de ontwikkeling van draagbare sensortechnologie die topsporters help de precieze belasting te vinden. Dit draagt bij aan het verminderen van blessures, een beter welzijn en daardoor betere prestaties. Meer weten? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie!

Partners