Projectpagina innovatie

Op deze pagina lichten we graag onze projecten toe. Heb jij een vraag over de projecten of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze innovatie manager Thirza Brinkhoff via thirza@brabantsport.nl

SMC preview image 1024x652

Hightech trainingstool voor BMX Freestyle

In samenwerking met het Urban Sports Performance Centre (USPC) werken wij aan een trainingstool voor BMX Freestyle. Wil jij graag meer weten over de ontwikkeling van deze tool en hoe het ingezet wordt voor sporters? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie!

3D spierecho voor meer inzicht in het vermogen dat spieren kunnen leveren

In samenwerking met het PSV Top Performance Center, InnoSportLab zwemmen en de VU werken wij aan het project 3D Spierecho. Het doel? Coaches helpen om de trainingseffecten van hun atleten te monitoren. Klik op onderstaande button om te lezen hoe we dit implementeren bij topsporters.

Klik hier voor meer informatie!
Foto Maaike 1

Swimsight

Speciaal voor de zwemsport hebben we 'Swimsight' ontwikkeld. Op basis van het monitoringssysteem kunnen coaches de trainingen nog meer afstemmen op de individuele zwemmers, waardoor de prestaties verbeteren en minder blessures ontstaan. Meer weten over de ontwikkeling van het programma? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie!

Trainingsbelasting kwantificeren met draagbare sensortechnologie in het (top)turnen

Speciaal voor de turnsporters zijn we samen met het InnoSportLab in 's-Hertogenbosch aan de slag gegaan met de ontwikkeling van draagbare sensortechnologie die topsporters help de precieze belasting te vinden. Dit draagt bij aan het verminderen van blessures, een beter welzijn en daardoor betere prestaties. Meer weten? Klik dan op onderstaande button.

Klik hier voor meer informatie!

Partners