Over BrabantSport

Wij maken Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. Want een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord. Dat doen we voor jou als Brabander, met steun van overheden, kennisinstellingen en sportbonden. Maar ook het Brabants bedrijfsleven doet mee. Organisaties zoals Univé, Omroep Brabant en Eindhoven Airport zien het belang van sport en investeren samen met ons…want sport maakt veel los.

Daardoor kun jij in jouw achtertuin genieten van topsportevents van (inter)nationale allure. We investeren daarnaast in talentontwikkeling, zodat we als Brabant hofleverancier blijven van topsporters en talenten die schitteren op (inter)nationale toernooien. Diezelfde sporters maken weer gebruik van de nieuwste snufjes in de sport, want ook innovatie zit in ons DNA. Én we zijn er in Brabant voor iedereen, met én zonder beperking. Zo helpen we bijvoorbeeld Brabanders die in het dagelijks leven hulpmiddelen gebruiken, ook de juiste hulpmiddelen te vinden op sportief gebied om te kijken welke sport het beste bij hen past.

Kortom; we willen een gezonde provincie zijn waar het prettig wonen, leven en werken is. De balans daartussen is van grote waarde. Een regio waarin hard gewerkt wordt, iedereen mee kan doen, talenten zich thuis voelen en het plezierig toeven is. Vanuit deze visie is sport (zowel top-, als breedtesport) een belangrijke bouwsteen voor de toekomst van Brabant.
#brabantsterkerdoorsport

Partners