Evenementen 3

Over BrabantSport

Wij beloven dat we via topsport Brabant en de Brabander in beweging brengen. Topsport als vertrekpunt dus, als aanjager én inspiratiebron. Waarom? Omdat we zien dat we zien dat onze regio dankzij de kracht van topsport sterker wordt. Precies dit is onze why, onze missie, ambitie, de reden van ons bestaan, richting naar de eindstreep, you name it.

Wat we doen: impact op talent, economie en maatschappij!
We investeren in onze talenten en topsporters en creëren een optimaal trainingsklimaat, zodat zij kunnen schitteren op internationale podia. Door innovatie hoog in het vaandel te houden, kunnen deze sporters gebruik maken van de nieuwste snufjes in de sportwereld. Hun succes wordt ook een beetje ons succes, en laat het vieren van successen maar aan de Brabander over!

BrabantSport wil ook die internationale podia bieden. De topsportevenementen die we naar Brabant halen, trekken duizenden bezoekers die onze regio economisch sterker maken. We bouwen daarnaast een netwerk van sportminded bedrijven om de regionale economie verder te versterken. Win-win.

De internationale en grote evenementen die we naar Brabant halen, jagen onze maatschappelijke projecten aan. Supermooie projecten die mensen in beweging brengen en met elkaar verbinden. Topsport is een krachtig middel om actuele maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. En dat is nu harder nodig dan ooit. We zien dat mensen minder vitaal zijn en eenzaamheid toeneemt. We weten dat spanningen, uitsluiting en kansenongelijkheid mensen uit elkaar drijven. De samenleving en welvaart staan onder druk. Bij BrabantSport doen we er alles aan om Brabant sterker te maken, door de kracht van topsport! Die kracht brengen we ook over via onze academie; naar basisschoolleerlingen én het Brabants bedrijfsleven. Tot slot vinden wij dat iedereen die wil ook mee moet kunnen doen. En dus maken we sport toegankelijk voor iedereen (ongeacht chronische aandoeningen of beperkingen) via Uniek Sporten Brabant.

Wie we zijn
BrabantSport is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en heeft daarnaast een belangrijke partner in NOC*NSF. We werken met een gedreven team dat net als sporters alleen genoegen neemt met het beste, zich omgeeft met de besten en daarom altijd zoekt naar samenwerking met bedrijven (onze aanvoerders van ambitie en partners van het BrabantSport fonds), (kennis)instellingen en overheden. Teamwork makes the provincie work… Want net zoals in de sport geldt: samen zijn we sterker.

Partners