442

Talentontwikkeling

Brabant barst van het talent. Zij vormen de kweekvijver voor onze sportieve ambities. Voor deze talenten beschikken we over een prachtige opleidingsinfrastructuur. We zorgen dat talent zich hier optimaal kan concentreren op hun carrière, omdat de combinatie tussen hier wonen, hier trainen en school zo goed mogelijk geregeld is. Kortom; wij zetten ons in om deze toppers in spe nog beter te begeleiden. Voor, tijdens en na hun carrière.

TeamNL centrum
Het TeamNL centrum van BrabantSport is een van de vijf landelijke opleidingscentra van NOC*NSF die topsport, onderwijs en huisvesting combineren. Als TeamNL centrum faciliteren we TeamNL en TalentTeamNL programma’s. Dit doen we om ervoor te zorgen dat topsporters en talenten zich optimaal kunnen voorbereiden op het hoogste podium. Een optimale topsportinfrastructuur is daarbij noodzakelijk. Uitgangspunt hierbij is dat we de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten bij elkaar brengen.

Talenten en topsporters worden ondersteund door een team dat bestaat uit experts. Zij begeleiden onze talenten op het gebied van strength&conditioning, prestatiegedrag, medisch en paramedisch, topsport leefstijl coaching, voeding en anti-doping. Onze fulltime topsportprogramma’s in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch bieden de mogelijkheid gebruik te maken van onze topsportfaciliteiten. Jongere talenten krijgen deze begeleiding via de instroomprogramma's op verschillende plaatsen in Brabant. Op deze manier brengen we de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten bij elkaar.
Meer weten? Klik hier.

Partners