De BrabantSport Innovatieagenda

Brabant en innovatie gaan hand in hand. Daarom jaagt BrabantSport (technologische) innovaties op het gebied van sport aan en maakt deze zichtbaar. Het zijn allemaal innovaties die bijdragen aan onze inhoudelijke programma's. Daardoor helpt ook innovatie mee aan de algemene missie om Brabant sterker te maken door sport. Hoe we dit precies aanpakken? Je leest er alles over in de BrabantSport Innovatieagenda.

Innovatieagenda
De BrabantSport Innovatieagenda richt zich op innovaties voor de inhoudelijke programma’'s van BrabantSport: topsport & talentontwikkeling, evenementen en het BrabantSportFonds. Voor 2021 en 2022 ligt de focus op projecten rond topsport & talentontwikkeling. Vanaf 2023 krijgen ook evenementen en de inhoudelijke lijnen van het BrabantSport Fonds een plek in de Innovatieagenda.

BrabantSport helpt bij het ontwikkelen van projecten met een concrete vraag uit de markt. Financiering komt mede van bedrijven. En daar zijn we trots op. Want, zo zorgen we voor concrete resultaten op korte termijn (binnen één tot twee jaar). Onze rol? We zetten ons netwerk in, zorgen voor verbinding en kunnen ook een (beperkte) financiële bijdrage leveren. Zo draagt ook het thema innovatie bij aan een sterker Brabant door sport.

Projecten 2021-2022
Door te innoveren kunnen we topsportprestaties optimaliseren. Hiermee zorgen we dat Brabantse topsporters een hoger niveau bereiken, maar ook dat topsporters van buiten Brabant naar onze provincie komen. We richten ons met de innovatieagenda op de topsportprogramma’s van NOC*NSF die we vanuit het TeamNL van BrabantSport faciliteren en op structurele samenwerkingen met topsportorganisaties in de regio.

Benieuwd naar onze projecten? Klik op onderstaande button om het overzicht te zien!

Sportfieldlabs

Naast innoveren zit ook samenwerken in het Brabantse DNA. Dit gebeurt onder andere in sportfieldlabs. Hier hebben we de wetenschap (het ‘lab’) naar het sportveld gebracht. In Brabant hebben we er verschillende: voor turnen, zwemmen, urban sports, voetbal en ‘ongebonden sporten en bewegen’. Een aantal daarvan heeft een landelijke accreditatie als Sportinnovator Centrum. Klik op onderstaande button om meer over de sportfieldlabs te komen weten.

ELIS Innovation Hub
In de ontwikkeling van een idee tot een goed werkbaar product, zijn veel partijen betrokken. Bijvoorbeeld een topsport(er) die vraagt om oplossingen om beter, uitdagender of met meer plezier te kunnen bewegen. Bedrijven die uiteindelijk het product maken of daar onderdelen voor leveren. Maar ook kennisinstellingen die helpen bij het uitdenken en doorontwikkelen van ideeën. Daarnaast zijn er overheden en maatschappelijke organisaties die vaak vanuit maatschappelijk belang het innovatieproces een duwtje in de rug willen geven.

In Brabant brengen we dit soort partijen samen binnen de zogenaamde ELIS Innovation Hub. Binnen de hub inspireren en verbinden we en werken we aan concrete innovatieprojecten. Met de kracht en de expertise van de Brainport regio faciliteren we de samenwerking op het gebied van innovatie in sport en bewegen op een unieke manier.

Meer informatie is te vinden op www.elisinnovationhub.com.

Partners