Uniek Sporten Brabant

BrabantSport werkt met een groot aantal lokale en landelijke partners samen om zoveel mogelijk Brabanders met een beperking of chronische aandoening te helpen bij het vinden van een passende sport. Uniek Sporten Brabant biedt hierbij gratis ondersteuning. Ben jij of ken jij iemand met een beperking of chronische ziekte? Dan helpen we je graag!

Ervaring van Leonie

Wekelijks is Leonie te vinden bij Aquatherapie in het Sonsbeeck Zwembad in Breda. Op haar gezicht verschijnt direct een grote glimlach als het gaat over haar nieuw gevonden sport. Lees meer over haar inspirerend verhaal!

Ervaring van Leonie

Sportzoeker

Veel verenigingen en sportaanbieders hebben speciaal aanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis, niet alleen geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die last hebben van artrose. Of zwemuren in extra verwarmd water voor mensen met reuma en wandelgroepen voor mensen met diabetes, COPD en andere aandoeningen. Ook hebben veel verenigingen speciale G-teams voor personen van diverse leeftijden met een lichamelijke-, verstandelijke- of psychische beperking. Wil je weten welke sportaanbieders bij jou in de buurt een aangepast sportaanbod hebben? Kijk dan in de sportzoeker op unieksportenbrabant.nl of klik hier.

Ervaring van Mayke

Mayke speelde hockey op hoog niveau. Was gewend om te trainen, te bikkelen. Was dat nu voorbij? "Ik wilde het liefst thuis op de bank blijven zitten. Je wereld stort in.” Lees meer over haar inspirerend verhaal!

Ervaring van Mayke

Ervaring GJ1 JEKA Voetbalteam

Voor de teamleden is het niet haalbaar om in een regulier voetbalteam te spelen. Daarom is het G-team voor hen een enorme uitkomst. Ze kunnen met gelijkgestemden voetballen en daar krijgen ze enorm veel energie van. Lees meer over het inspirerende GJ1 JEKA Voetbalteam!

Ervaring GJ1 JEKA Voetbalteam

Gratis hulp van een beweegcoach

Wil je liever eerst advies over welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? Dan staat de beweegcoach in jouw woonplaats gratis voor je klaar. In een aantal regio’s kunnen de beweegcoaches je ook helpen bij het vinden van een sportmaatje.

Klik hier voor meer informatie over de beweegcoaches.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen uit het dagelijks leven zijn vaak niet geschikt om te sporten. Om mobiel te zijn in huis heb je bijvoorbeeld een andere rolstoel nodig dan om een goede backhand te slaan op het tennisveld. Sporters in Brabant kunnen via Wheels2Sport verschillende hulpmiddelen gratis uitproberen om te kijken welke sport het beste bij ze past.

Meer informatie? Klik hier!

Ervaring van Joost

"Dit is het plezier in m’n leven. Ik vind het leuk, de hond vindt het leuk, iederéén wordt er happy van. Het bos is een heerlijke omgeving. Ook al heb ik een beperking, ik voel me intens gelukkig met de vrijheid die ik heb nu, en de dingen die ik toch nog kan doen." Lees meer over zijn inspirerend verhaal!

Ervaring van Joost

Partners