Uniek Sporten Brabant

BrabantSport werkt met een groot aantal lokale en landelijke partners samen om zoveel mogelijk Brabanders met een beperking of chronische aandoening te helpen bij het vinden van een passende sport. Uniek Sporten Brabant biedt hierbij gratis ondersteuning. Ben jij of ken jij iemand met een beperking of chronische ziekte? Dan helpen we je graag!

Sportzoeker

Veel verenigingen en sportaanbieders hebben speciaal aanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis, niet alleen geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die last hebben van artrose. Of zwemuren in extra verwarmd water voor mensen met reuma en wandelgroepen voor mensen met diabetes, COPD en andere aandoeningen. Ook hebben veel verenigingen speciale G-teams voor personen van diverse leeftijden met een lichamelijke-, verstandelijke- of psychische beperking. Wil je weten welke sportaanbieders bij jou in de buurt een aangepast sportaanbod hebben? Kijk dan in de sportzoeker op unieksportenbrabant.nl of klik hier.

Gratis hulp van een beweegcoach

Wil je liever eerst advies over welke beweegvorm bij jou past? Of heb je vragen over bijvoorbeeld vervoer of hulpmiddelen? Dan staat de beweegcoach in jouw woonplaats gratis voor je klaar. In een aantal regio’s kunnen de beweegcoaches je ook helpen bij het vinden van een sportmaatje.

Klik hier voor meer informatie over de beweegcoaches.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen uit het dagelijks leven zijn vaak niet geschikt om te sporten. Om mobiel te zijn in huis heb je bijvoorbeeld een andere rolstoel nodig dan om een goede backhand te slaan op het tennisveld. Sporters in Brabant kunnen via Wheels2Sport verschillende hulpmiddelen gratis uitproberen om te kijken welke sport het beste bij ze past.

Meer informatie? Klik hier!

Ben je benieuwd welke projecten we gedraaid hebben? Bekijk hieronder de projecten van 2021!

Onbeperktevragen achter de schermen 9aa78f5fa21f

Serie Onbeperkte Vragen

In de eerlijke videoserie ‘Onbeperkte vragen’ vertelden mensen hun eigen ervaringen over sporten en bewegen met een beperking of aandoening. Er zijn namelijk heel veel vooroordelen en aannames over het sporten met een aandoening of beperking. Hoog tijd dus om die eens uit de wereld te helpen.

Bekijk via deze link alle afleveringen!
241983958 1178584845959104 1656489704814554925 n

Zomerchallenges

Lekker bewegen in de zomervakantie. Een uitgelezen moment om eens een stukje te wandelen of te fietsen. Toch hebben sommige mensen hier nog een stimulans bij nodig. Uniek Sporten Brabant organiseerde 8 challenges waarbij deelnemers ook een leuke goodie konden winnen. Zo werd het bewegen nog leuker!

170326305 1077137912770465 3171333199158560475 n

Voorstellen Brabantse beweegcoaches

In beweging komen terwijl je te maken hebt met een fysieke of mentale beperking. Dat is niet altijd gemakkelijk. Beweegcoaches van de sportloketten in Brabant kunnen hierbij helpen. Zij bekijken samen met de mensen die bij hen komen wat er in hun omgeving mogelijk is aan aangepast sporten en/of bewegen. Maar wie zijn nu deze beweegcoaches en wat is hun aanpak? Uniek Sporten Brabant heeft de verschillende beweegcoaches in beeld gebracht en voorgesteld aan de doelgroep.

243686705 1189288571555398 3614603950597911287 n

Uniek Sporten Brabant on Tour

Er zijn een hoop verenigingen in Brabant die sporten met een beperking of aandoening toegankelijk maken. Maar hoe kies je nu wat er bij jou past? Ga je voor G-voetbal of G-hockey of kies je voor iets heel anders? Uniek Sporten Brabant ging on tour langs meer dan 10 verschillende verenigingen om hun aanbod en vooral hun leden in beeld te brengen. Wat vinden zij nu van hun sport?

Bekijk hier alle afleveringen

Partners