Michiel Maas 00756

Aanvoerders van ambitie: een businessclub die verder gaat dan netwerkactiviteiten

Ons sterk bedrijvennetwerk, aanvoerders van ambitie, dat samen met ons investeert in de Brabantse sport, groeit en groeit. Maar wat betekent het om aanvoerder te zijn? Het gaat veel verder dan een financiële bijdrage en de (sportieve) businessclubactiviteiten die je daarvoor terugkrijgt. Het is een gevoel, een roeping, het zit in je DNA. BrabantSport brengt samen met aanvoerders van ambitie Brabant sportief, maatschappelijk en economisch in beweging.

Als aanvoerder versterk je het Brabantse sportklimaat in de breedste zin van het woord. Je draagt niet bij aan één project, ook niet aan twee, maar aan tientallen projecten. Daarom zijn wij zo trots op onze warme, laagdrempelige en sportieve businessclub, want samen maken we #brabantsterkerdoorsport.


Ook aanhaken?

Neem contact op met Marcel Balkestein via marcel@brabantsport.nl of 06-30142579.

Onze manager partnerships Marcel Balkestein vertelt wat onze businessclub uniek maakt, hoe aanvoerders onze regio zakelijk en sportief in beweging brengen en wat het betekent om onderdeel te zijn van deze club.

"Als BrabantSport geloven wij als geen ander in de kracht van topsport. Daarom willen we samen met onze aanvoerders Brabant sterker, gezonder, inclusiever en gelukkiger maken met topsport als aanjager en inspiratiebron. We geven onze aanvoerders de unieke mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de grootste sportevenementen. Al onze evenementen zijn tot in de puntjes verzorgd met een uitgebreid voorprogramma, gastsprekers, inspirerende presentaties, hospitality, catering en netwerkmogelijkheden. Maar onze businessclub gaat verder dan een ticket voor een event en een gezellige borrel na afloop. Samen met onze partners willen we écht het verschil maken door sportief, economisch en maatschappelijk onze regio verder te brengen.”

Als aanvoerder van ambitie investeer je in...

  • De beste begeleiding voor topsporttalenten, zodat zij schitteren op de allerhoogste podia;
  • Baanbrekende innovaties die de Brabantse sportwereld en andere provincies versterken;
  • Grote topsportevenementen van internationale allure die bedrijven en horeca een boost geven;
  • Een inclusiever sportklimaat voor mensen met een beperking;
  • BrabantSport Fonds project De Spelen dat honderden kinderen inspireert en in beweging brengt;
  • De BrabantSport Academie: een lespakket voor basisscholen en trainingen voor het bedrijfsleven waarmee de lessen uit de topsport worden vertaald naar het dagelijks leven.

Sportieve impact
(Top)sport is het kloppend hart van onze organisatie. Als BrabantSport hebben wij de eer de beste topsporters zich optimaal voor te bereiden op én talenten klaar te stomen voor het hoogste podium. Vanuit ons TeamNL Centrum investeren wij in een breed scala aan topsportprogramma’s. Onze aanvoerders dragen financieel bij aan de ontwikkeling van deze talenten. Daarnaast investeren wij dankzij de steun van onze aanvoerders in baanbrekende innovatieprojecten, zoals de verdere verduurzaming van topsportevenementen.

PRD10526

Breng talenten mee naar de top

Wij brengen de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten bij elkaar. Talenten en topsporters worden begeleid door ons High Performance Team dat bestaat uit TeamNL-experts op het gebied van strength en conditioning, prestatiegedrag, medisch en paramedisch, topsportleefstijl-coaching en voeding. Denk bijvoorbeeld aan zwemster Marrit Steenbergen en judoka Sanne van Dijke. Ook brengen we topsporters verder met de meest baanbrekende sportinnovaties. Een goed voorbeeld daarvan is onze bijdrage aan de ontwikkeling van de 3D spierecho, een speciaal echoapparaat dat onder andere zorgt voor prestatieverbetering en minder blessures.

Maatschappelijke impact
Aanvoerders investeren in inclusiviteit en vitaliteit. Daarmee dragen zij bij aan een gezonder en gelukkiger Brabant. Dit met topsport als inspiratiebron. Met de investering in de BrabantSport Academie worden basisschoolkinderen en het bedrijfsleven geïnspireerd met de kracht van sport. Kinderen leren meer over een actieve leefstijl en gezonde voeding. Bedrijven leren om te gaan met tegenslagen en hoe ze optimaal kunnen presteren onder druk. De verbinding met topsport en topsporters maakt de academie uniek. Ook investeer je als aanvoerder in activaties om Brabanders met een beperking of aandoening in beweging te brengen via Uniek Sporten Brabant. Dankzij onze netwerk kan íedere Brabander meedoen. De betrokkenheid gaat verder dan het financiële plaatje: onze aanvoerders zijn vanaf januari 2024 samen één partner van De Spelen, een bijzonder project van het BrabantSport Fonds dat basisschoolkinderen uit focuswijken in Breda, Eindhoven en Den Bosch in beweging brengt. Als aanvoerder zorg je ervoor dat honderden kinderen kennismaken met de kracht van een gezonde en actieve leefstijl.

De Spelen 10

Maak de Brabander gelukkiger door sport

Bij hockeyclub Oranje Rood in Eindhoven stapten ruim 300 scholieren – onder begeleiding van 100 vrijwilligers – vol trots het hoofdveld op van de tophockeyclub om deel te nemen aan De Spelen 2023, een sportdag voor kinderen uit focuswijken. In 2024 zijn onze aanvoerders partner van dit fantastische maatschappelijke sportevenement. Dé uitgelezen kans om maatschappelijk je steentje bij te dragen.

Economische impact
De impact van grote sportevenementen op onze provincie is ongelofelijk groot. Wanneer wij met de steun van onze aanvoerders evenementen met internationale allure als het EK Veldrijden, GP Adrie van der Poel, het EK waterpolo vrouwen, De Champions League Finale Vrouwen, Libéma Open, La Vuelta Holanda, etc. naar onze provincie halen, heeft dat een groot effect op Brabantse bedrijven en horeca. Daarnaast versterken businessclubleden elkaar ook onderling door mooie samenwerkingen aan te gaan. Zo zijn er veel voorbeelden van aanvoerders van ambitie die dankzij onze netwerkactiviteiten elkaar zakelijk hebben weten te vinden. Door mee te doen als aanvoerder bouw je mee aan een sterk Brabants bedrijvennetwerk."

FC Barcelona v Vf L Wolfsburg UEFA Womens Champions League Final 8

Versterk de regio met de grootste sportevenementen

De Champions League finale voor vrouwen zorgde vorig jaar voor 35.000 toeristen in Eindhoven! Laat dat getal even bezinken. Alle restaurants en hotels zaten helemaal vol. En dat niet één dag, maar de hele week. De maatschappelijke, economische en sportieve impact van deze wedstrijd - en vele andere topsportevenementen - is enorm. Fotografie: UEFA

Onze aanvoerders: ABN AMRO MeesPierson ’s-Hertogenbosch, ABN AMRO MeesPierson Eindhoven, ABN AMRO, ABN AMRO MeesPierson Breda, Arriva Nederland, Eindhoven Airport, Frame Freaks, Holla legal & taks, More2Win, Omroep Brabant, Quintes, Provincie Noord-Brabant, Scheepens, Techonomy, Triple Double Sportmarketing, Univé, Van der Valk International, Van der Valk Hotel Eindhoven, Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg, Van der Valk Uden-Veghel, Van der Valk Zaltbommel-A2, Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch-Vught, Van der Valk Hotel Nuland-’s-Hertogenbosch, Van der Valk Hotel Breda, ADC Nederland, Acknowledge, ANB Accountants/Adviseurs, Area 51 Eindhoven, B2bpro, BBC Bouwmanagement, Bakx & Wagenaar, Bestronics, Blèzi Cosmetics, BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), Box to Box, Braintown, Bruismakers, Bundeling, CCL Label Oss, CM.com, CreaGiftsWear, Createment, CuHaBo Catering, de TalentenLeider, De Keyzer Zekerheid, Driessen Mobility Lease, Efteling, EJP financial astronauts, Fagro, Flexotels, GEBA Trans, Gerrits & van Gulick Notarissen, Accountants/Adviseurs, Heuvelman Sound & Vision, Holland Immo Group, Hooper Architects, HR5, ICS Groep, IGS GeboJagema, Ictivity, InnoSportLab De Tongelreep, J&T Autolease, Kapellerput conferentiehotel, Keijzer, Kupers Touringcars, Libéma Events (The Dutch Masters & Libéma Open), Lichtstad Advocaten, Linc naar Zorg, Maaspoort Den Bosch, Maison van den Boer, Markteffect, MB Sportswear, Moonen Attractieverhuur, Movico, Neptunus, Opvallers,Pitt-IT, Proton Engineering, Pullman Eindhoven Cocagne, Qvita – Wuzzi Alert, Santino, Schipper Accountants, Sedihold B.V., Scorpions Security, Stichting SintLucas, TDC Groep, TEAM LEWIS, Team TOC, Tenfold Group, Thinc ahead, Touché Sportmarketing, TRC Advocaten, Trichis, Vaessen Algemeen Bouwbedrijf, Van de Weijer Witgoed Specialist, Van Iersel Luchtman Advocaten, Veiligesportvloer.nl, ViniVivaldi, Vlechtwerk Organisatieadvies, YouKnights, Zünd Benelux, Fontys Economische Hogeschool Tilburg, De Mandemakers Groep, VisitBrabant, Gemeente Tilburg

Partners