Swimsight

Speciaal voor de zwemsport hebben we 'Swimsight' ontwikkeld. Een monitoringssysteem dat zwemsporters helpt bij optimaal presteren. Wat de voordelen van het programma zijn? Je leest het hieronder!

Een monitoringssysteem dat de belangrijkste parameters van een zwemsporter tijdens de training in beeld brengt en via een dashboard worden gepresenteerd aan de coach en de sporter zelf. Het systeem verzamelt grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen en reeds ontwikkelde technologieën (zoals het in 2021 ontwikkelde AI-gedreven 3D-analysesysteem en de hierboven genoemde 3D-spierecho). Het gaat onder andere over het aantal afgelegde baantjes, de slagfrequentie, de zwemtijden en de slagkeuze (gemeten met horloges en sensoren/camera’s).

Op basis van het monitoringssysteem kunnen coaches de trainingen nog meer afstemmen op de individuele zwemmers, waardoor de prestaties verbeteren en minder blessures ontstaan. Doel is daarnaast te komen tot een betaalbaar systeem en aantoonbaar verdienmodel, zodat het project ook economisch wat kan opleveren.


Partners