Clickunited 57

Uniek Sporten Brabant overzicht

Filteren

Blijf op de hoogte van alle interessante nieuwsartikelen van Uniek Sporten Brabant.

297455247 771655317591055 3521712863260316784 n
Uniek Sporten Brabant

Mariëtte van Meerwijk blijft niet stilzitten

Een leven vol sport. Dat is tot nu toe de leidraad voor Mariëtte van Meerwijk. In haar prachtige en goed aangepaste woning in Terheijden blikt ze terug op haar sportieve eerste 70 jaar. Vanzelfsprekend gaat het vooral over het onlangs behaalde succes tijdens de Onbeperkte Vuelta. Hier fietste ze maar liefst 246 kilometer door West-Brabant. ‘Stilzitten kan ik niet.Als ik niets doe, worden mijn zenuwpijnen erger. Gelukkig houd ik van sport en kijk ik al uit naar het volgende evenement. Wie weet wordt dat wel een afdaling op een zitski. Hoewel ik niet van de kou houd in verband met mijn zenuwpijnen.’ Lees hier meer over haar inspirerende verhaal en ervaringen!

Foto mandy
Uniek Sporten Brabant

Mandy Buijs is trots op haar werk en 'haar' Braban...

Bij Uniek Sporten Brabant werken verschillende beweegcoaches en loket coördinatoren, allemaal heb ze hun eigen verhaal en drive. Samen gaan ze voor het hetzelfde doel: zoveel mogelijk Brabanders helpen met het zoeken naar een passende sport- of beweegvorm. In dit artikel licht Mandy Buijs haar rol en werkzaamheden toe. Lees je mee?

IMG 4915
Uniek Sporten Brabant

Sporten bij een vereniging, iets voor jou?

Iedereen moet kunnen sporten bij een sportvereniging, ook als je een beperking hebt. Bij veel sportverenigingen zijn de faciliteiten al aangepast om sporters met een verstandelijke of lichamelijke beperking te kunnen verwelkomen. Uniek Sporten Brabant zorgt ervoor dat deze mensen een kijkje kunnen nemen bij sportverenigingen in de buurt. Lees in dit artikel hoe we dit doen en waarom sporten bij een vereniging veel oplevert!

RSP4493 2
Uniek Sporten Brabant

Sporten voor iedereen toegankelijk dankzij Uniek S...

Sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Voor sommige mensen is sporten echter geen vanzelfsprekendheid. Zo is men bijvoorbeeld afhankelijk van het gebruik van sporthulpmiddelen als protheses, sportrolstoelen of handbikes. Tegelijkertijd is de financiering van sporthulpmiddelen vaak een probleem. Om sporten voor iedereen toegankelijk te maken, is Uniek Sporten in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het project ‘Uniek Sporten Hulpmiddelen’ gestart. Lees hier meer over het initiatief en de voordelen!

MI2
Uniek Sporten Brabant

Interview met beweegcoach van Uniek Sporten West-B...

Bij Uniek Sporten Brabant werken verschillende beweegcoaches, allemaal heb ze hun eigen verhaal en drive. Samen gaan ze voor het hetzelfde doel: zoveel mogelijk Brabanders helpen met het zoeken naar een passende sport- of beweegvorm. In dit artikel licht Claudia Rens haar rol en werkzaamheden toe. Lees je mee?

2501a91f 7ed3 43a7 a99d 80d510cb62fc
Uniek Sporten Brabant

Hét Uniek Sporten Brabant netwerk; de sportlokett...

Hoe draagt Uniek Sporten Brabant bij aan het in beweging brengen van Brabanders met een beperking of chronische aandoening? Hoe ziet het netwerk eruit? In de afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van beweeg- sportstimulering voor mensen met een beperking. De hoogste tijd om meer inzicht te geven in de werkzaamheden én de succesverhalen. In dit artikel gaat de aandacht uit naar belangrijke spelers in het netwerk van Uniek Sporten Brabant, de sportloketten. Lees snel meer!

Maxresdefault
Uniek Sporten Brabant

Een kijkje in de keuken van Uniek Sporten Brabant

Sporten is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met een aandoening of beperking misschien nog wel meer. Sporten en bewegen zorgt voor vele voordelen. Niet alleen op het vlak van gezondheid, maar het geeft mensen ook meer zelfvertrouwen, het zorgt voor sociale verbondenheid en plezier. Daarom is het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft of krijgt om aan sport te doen. Lees in dit artikel wat Uniek Sporten Brabant doet om deze doelgroep in beweging te krijgen.

Partners