Sporten bij een vereniging, iets voor jou?

Iedereen moet kunnen sporten bij een sportvereniging, ook als je een beperking hebt. Bij veel sportverenigingen zijn de faciliteiten al aangepast om sporters met een verstandelijke of lichamelijke beperking te kunnen verwelkomen. Uniek Sporten Brabant zorgt ervoor dat deze mensen een kijkje kunnen nemen bij sportverenigingen in de buurt.

Uniek Sporten Brabant langs sportverenigingen
Afgelopen jaar is Uniek Sporten Brabant langs sportverenigingen gegaan om te vertellen over haar sport- en beweegaanbod voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Sporten als G-voetbal, G-atletiek, rolstoeltennis en korfbal kwamen daarbij aan bod. Het doel daarvan? Laten zien dat sporten bij een vereniging vooral leuk is en dat deelname aan het verenigingsleven ook kan bijdragen aan sociale contacten. Wil je weten wat de Uniek Sporten Brabant trainers vertelden tijdens deze tour? Bekijk dan onderstaande video, waar ze vertellen over wat hen zo aanspreekt om te sporten in verenigingsverband.

Bekijk hier de eerste aflevering van Uniek Sporten Brabant On Tour:

Vind jouw sport- of beweegactiviteit met behulp van de sportzoeker

Wil je ontdekken welke sport- of beweegactiviteit écht bij je past? Met behulp van onze sportzoeker vind je gemakkelijk het complete sportaanbod bij jou in de buurt.

Gratis beweegadvies

Naast de sportzoeker, biedt Uniek Sporten Brabant extra ondersteuning op het gebied van advies. De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden gratis hulp aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die op zoek zijn naar een passende sport- of beweegactiviteit. Bovendien weten ze je de weg te wijzen bij het regelen van sporthulpmiddelen of een sportmaatje. In aanmerking komen voor advies? Stuur dan een mail naar info@unieksportenbrabant.nl of klik hier voor de contactgegevens van een beweegcoach bij jou in de buurt.