Nienke Nijenhuis nieuwe manager CTO Zuid

Geplaatst op: 7/5/2018

Op 1 juni start Nienke Nijenhuis als manager CTO Zuid waar zij Mark Meijer opvolgt die aan de slag is gegaan als Technisch Directeur bij de KNGU. CTO Zuid bundelt binnen BrabantSport samen met de provincie Noord-Brabant, Sports and Technology en Team BrabantSport de krachten om Brabant beter te maken door sport. Michel Reinders, directeur BrabantSport: “We zijn erg blij dat Nienke voor CTO Zuid aan de slag gaat. Haar ervaring en netwerk is voor CTO Zuid alsmede voor BrabantSport van grote meerwaarde”. 

Over Nienke Nijenhuis
Nienke is 40 jaar en geboren in Lochem. Met haar man heeft ze twee zoontjes van 2,5 jaar en bijna 5 jaar. Nienke ademt sport. Van 2001 tot en met 2007 heeft ze professioneel gegolfd op de Ladies European Tour. Daarvoor zat Nienke bijna 5 jaar in de Oranje Dames selectie van de NGF. Toen ze in 2007 stopte met haar golf carrière, startte ze haar eigen bedrijfje en ging aan de slag als ZZP’er in de sport op het gebied van sportmanagement & consultancy. Van 2011 tot  2017  was ze werkzaam als manager Den Haag Topsport. Met haar team was Nienke verantwoordelijk voor de uitvoer van het topsportbeleid van de gemeente Den Haag als ook de ondersteuning van de (grote) topsportevenementen. Sinds vorig jaar werkt ze als hoofd Sportbeleid & Activering bij de gemeente Den Haag. En vanaf 1 juni is Nienke dus de nieuwe manager van CTO Zuid.

‘Ik wil hier nooit meer weg’
Eindhoven is een plek waar Nienke zich echt thuis voelt. Toen zij en haar man 2.5 jaar geleden gingen verhuizen, moest ze een verplichte ‘inburgeringscursus’ volgen van haar man, namelijk ‘Brabant’ van Guus uit haar hoofd mee kunnen zingen! En dat is gelukt. Ze vindt het heerlijk om in Eindhoven te wonen en dat ze er nu ook kan gaan werken in de sport, vindt ze fantastisch. “Toen ik elke ochtend op mijn fiets (richting station) langs SX op Strijp S fietste dacht ik, als ik toch eens hier in Eindhoven zou kunnen gaan werken ….. En nu gaat dat dus gebeuren en kan ik mijn bijdrage aan de sport in Brabant gaan leveren. Ik kan niet wachten!’

3/7/2018
2/7/2018
20/6/2018