Zuiden van Nederland schiet uit startblokken met nieuw Ready2Race-seizoen

Het nieuwe Ready2Race-seizoen is al een aantal weken onderweg, zo ook in het zuiden van Nederland. In samenwerking met BrabantSport, Limburg Cycling en SportZeeland heeft Ready2Race al veel kinderen kennis kunnen laten maken met de wielersport.

Net als de afgelopen jaren zijn BrabantSport, Limburg Cycling en SportZeeland ook in 2024 verbonden aan het sportstimuleringsprogramma van Team Visma | Lease a Bike. Mede dankzij onze steun kunnen de Dikke Banden Races, Ready2Race Junior events en schoolclinics georganiseerd worden.

Net zoals de andere twee Ready2Race-partners zijn we blij met de samenwerking. Milan van Wersch, manager bij Limburg Cycling: “We willen zoveel mogelijk kinderen in Limburg op de sportieve fiets krijgen. Door de samenwerking kunnen we kinderen enthousiasmeren voor de wielersport.” Nienke Nijenhuis, directeur Sportief bij BrabantSport, sluit hierop aan: “We ondersteunen Ready2Race met als doel het wielrennen in Brabant, van de allerkleinste tot de jeugd en de wedstrijdsport, op de kaart te zetten.

Bij SportZeeland benadrukken ze dat de samenwerking tot nu toe zijn vruchten afwerpt. Gerben Schram, consulent sport en bewegen: “Door Ready2Race kunnen we via één platform makkelijker kinderen en hun ouders bereiken en op de hoogte brengen van diverse wielerevenementen in de regio. Op die manier krijgen we veel meer mensen aan het fietsen.”

Het is niet verrassend dat juist deze drie provincies zich volledig inzetten voor de sport, gezien hun lange historie met wielrennen. Naast dat deze regio’s verantwoordelijk zijn voor grote, Nederlandse wielerwedstrijden zoals de Amstel Gold Race en de ZLM Tour, zijn er meerdere succesvolle wielrenners afkomstig uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland.

De aankomende maanden vinden er tientallen wieleractiviteiten plaats in de zuidelijke provincies. Voor een volledig overzicht kan je terecht op de evenementenkalender van Ready2Race.

DBR Eijsden 2