BrabantSport partner GP Adrie van der Poel

Geplaatst op: 22/1/2018

Bekijk hier de aftermovie van de GP Adrie van der Poel 

BrabantSport ondersteunt jaarlijks een aantal onderscheidende evenementen in Brabant. Zo kunnen topsporters hun ambities waarmaken op het hoogste podium, krijgen Brabanders de mogelijkheid om topsport van dichtbij te ervaren en krijgt de Brabantse (vrijetijds)economie een mooie impuls. De GP Adrie van der Poel in Hoogerheide is al jaren het grootste en belangrijkste cross event op Nederlandse bodem en tevens de slotmanche van de wereldbeker veldrijden.

“Het is mooi dat we al jaren dezelfde partners, waaronder BrabantSport, aan ons weten te binden.”, aldus Jan Prop, voorzitter van de GP. “Hierdoor waren we in staat om in contact te komen met nieuwe partijen en hebben we de afgelopen jaren als organisatie mooie stappen kunnen zetten. Zo werd de cross in 2000 in eerste instantie opgericht voor het afscheid van voormalig beroepswielrenner Adrie van der Poel. Hierna ging de cross door en groeide het event uit tot één van de meest prestigieuze crossen in de veldrit wereld. Daarnaast is het ons al twee keer gelukt het WK veldrijden naar Hoogerheide te halen. Dit heeft zowel de provincie als de cross nog meer op de kaart weten te zetten voor het internationale publiek.’

De GP Adrie van der Poel is de grote generale repetitie voor het WK veldrijden 2018 dat een week later in Valkenburg wordt gehouden.

Michel Reinders, directeur van BrabantSport: ‘BrabantSport gelooft er in dat evenementen als deze zorgen voor een bruisend leefklimaat, verbinding en ontmoeting tussen Brabanders en meer bestedingen in de Brabantse economie. Met behulp van het bedrijfsleven dat wij aan ons weten te binden kan BrabantSport dit soort unieke evenementen steunen. Een mooie win-win. Hopelijk kunnen we dat de komende jaren met de stappen die we als BrabantSport zetten nog verder gaan uitbouwen.’

Koningin van de cross  
De GP Adrie van der Poel kent bijzondere Brabants successen. Het recordaantal staat op naam van Marianne Vos, lid van Team Brabant Sport. De Brabantse koningin van de cross mocht in haar carrière maar liefst 6 maal het hoogste podium van de cross betreden. 

Meer informatie over de GP Adrie van der Poel is te vinden op de website: https://gpadrievanderpoel.nl

3/7/2018
2/7/2018
20/6/2018