BrabantSport en Breda maken zich klaar voor de Champions Trophy

Geplaatst op: 15/3/2018

Na Melbourne, Bhubaneswar en Londen komt de laatste hereneditie van de Champions Trophy hockey naar Breda! BrabantSport heeft deze bijzondere editie van het internationale toernooi in samenwerking met de gemeente Breda, de vijf Bredase hockeyverenigingen en atletiekvereniging Sprint naar Brabant weten te halen. Dit betekent dat Breda van 23 juni t/m 1 juli 2018 een week lang in het teken staat van de hockeysport. Donderdag 15 maart maakte de internationale hockeybond de deelnemende landen en het speelschema bekend: Argentinië, Australië, België, India, Nederland en Pakistan.

Iedere dag Oranje
Tegelijkertijd met de Champions Trophy wordt ook een invitatietoernooi voor damesteams gespeeld. Aan dit toernooi doen de nationale teams van China, Japan, Spanje en Nederland mee. De damesteams spelen hun wedstrijden van 26 juni t/m 30 juni. Doordat de KNHB de beide toernooien combineert, is het publiek elke speeldag verzekerd van een wedstrijd van een van beide Nederlandse Elftallen.

Meer dan 8.500 bezoekers per dag!
Tijdens de Champions Trophy worden dagelijks meer dan 8.500 bezoekers verwacht. Hiervoor worden diverse tijdelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals een promodorp, kids corner en VIPdorp. Zo wordt ervoor gezorgd dat spelers, officials en bezoekers maximaal kunnen genieten van dit fantastische topsportevenement.

Side-Events
Sportevenementen als deze vormen een geweldige inspiratie om mensen in beweging te krijgen. Daarom organiseert BrabantSport in samenwerking met Team Brabant Sport verschillende side-events. Ook de gemeente Breda zet zich voorafgaand aan het evenement actief in voor jong en oud om sport en bewegen te stimuleren in Brabant. In de maand mei start een Urban Hockey Tour en in juni een Urban Sports Week.

Brabant op de kaart
Michel Reinders, directeur van BrabantSport: “We vinden sport belangrijk omdat het een directe bijdrage levert aan onze ambities om te zorgen dat Brabant bruist, dat talent zich kan ontplooien, dat mensen hier graag willen wonen, bedrijven zich willen vestigen en toeristen hier tijd willen doorbrengen. Tijdens de Champions Trophy in Breda komen al deze elementen samen. Het biedt ons de kans om Brabant zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten”.

Hockeystad
Paul de Beer, wethouder Sport: “Ik ben ongelooflijk trots dat we dit tophockey-event in onze stad kunnen houden. Het is mede te danken aan de intensieve samenwerking van de vijf hockeyverenigingen, BrabantSport en provincie dat de beste hockeyers van de wereld hier straks te zien zijn. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Het past ook perfect in het DNA van Breda: ‘Breda brengt het samen’. Inwoners en toeristen, jong en oud, vrijwilligers, bedrijven, teams vanuit de gehele wereld, zowel voorafgaand als tijdens het evenement komen samen in Breda. Met dit topevenement hebben we ook in 2018 weer een echte sportzomer in Breda”.


Krachten bundelen
In Brabant doen we dingen samen in plaats van alleen. Samen met de provincie, de grote steden in Brabant, het bedrijfsleven en sportbonden spant BrabantSport zich in om jaarlijks een aantal unieke sportevenementen naar Brabant te halen. Zo bundelen we de krachten om Brabant internationaal op de kaart te zetten. Bedrijven kunnen ons hierbij steunen door Aanvoerder van Ambitie te worden. In ruil hiervoor krijgt u toegang tot ons netwerk en geniet u van speciale arrangementen tijdens de topsportevenementen, waarbij we betrokken zijn. Ook zijn er mogelijkheden voor aanvullende hospitality bij topevenementen en het adopteren van maatschappelijke projecten. Bent u geïnteresseerd hoe wij samen met u Brabant sterker maken door sport? Bekijk onze pagina: Aanvoerders van Ambitie of neem contact op met Marcel Balkestein, manager partnerships van BrabantSport.

Kaartjes kopen voor de Champions Trophy kan via hockey.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het evenement. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg op Facebook Champions Trophy Breda 2018 of op Instagram en Twitter @CTBreda2018.

1/10/2018
3/7/2018
2/7/2018