BrabantSport krijgt plek in Talentencentrum Breda

Geplaatst op: 16/3/2018

BrabantSport wil een vestiging in Breda openen in het nieuwe talentencentrum, dat in 2020 de deuren opent. Hiermee kan Breda als grootste stad in Zuidwest Nederland de regiofunctie versterken op het gebied van talentontwikkeling, sportinnovatie, topsportevenementen en de ansluiting met landelijke sportbonden.

Samen met de 5 grote steden en het bedrijfsleven stimuleert BrabantSport topsport, talentontwikkeling, technologische innovaties, uniek sporten en evenementen. Doel van het openen van een locatie in Breda is drieledig.

Talentontwikkeling
Ten eerste is talentontwikkeling voor Brabant enorm belangrijk. Michel Reinders, directeur BrabantSport: “Wij werken nauw samen met sportbonden. Deze hebben hun talentenprogramma’s geconcentreerd in Eindhoven en deels in Den Bosch. Maar ook in Breda zit enorm veel talent. En ons CTO Zuid werkt ook voor Zeeland. Als er dan zo’n initiatief als het Talentencentrum in Breda ontstaat, willen we ons steentje daaraan bijdragen. Onze inzet is om te kijken of sportbonden regionale instroomprogramma’s hier willen concentreren.”

Evenementen
Ten tweede staat er de komende jaren veel te gebeuren op evenementen-gebied in West-Brabant en Breda in het bijzonder. Michel Reinders: “We zeggen: wij maken samen ambities waar. Dan is het ook zaak om zichtbaar te zijn in de regio West-Brabant.”

Bedrijven en sport met elkaar verbinden
En ten derde hebben we als BrabantSport al de nodige bedrijven als partner geworven, vooral bedrijven uit Oost-Brabant. BrabantSport werkt echter voor heel Brabant en wil ook in Midden- en West-Brabant het platform bieden om bedrijfsleven, de sport en overheden beter met elkaar te laten samenwerken. Niet alleen rond evenementen, maar ook rond sport voor mensen met een beperking, of juist rond topsport en talentontwikkeling.

Paul de Beer, wethouder Sport Gemeente Breda: “Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van Breda brengt het samen: BrabantSport creëert een open plek waar sportpartners, bedrijfsleven en overheden elkaar kunnen ontmoeten. De stenen van het talentencentrum staan er nog niet, maar BrabantSport kan hier alvast samen met Breda het sportnetwerk opbouwen. West-Brabant barst van het sporttalent en samen met BrabantSport hebben we grote topsportevenementen als de Champions Trophy, de Vuelta, het NK wielrennen en veldrijden in o.a. Hoogerheide naar de regio gehaald. Een goed topsportklimaat, de mogelijkheid voor talentontwikkeling, innovaties in de sport: straks komt het allemaal samen in het talentencentrum met BrabantSport als sterke partner en verbinder”.

 

3/7/2018
2/7/2018
20/6/2018