BS GOUD Sporters Webheader v2

BrabantSport ON TOUR - 'Meedoen is winnen'

De Olympische en Paralympische Spelen 2024 zijn nog nooit zo dichtbij geweest. Wat is een beter moment om de Brabander te inspireren met de kracht van topsport dan nu de Spelen in Parijs plaatsvinden? Dat is dan ook precies wat we doen met het project ‘Meedoen is winnen’ in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Brabant is vele topsporters rijk. Sporters die jaren trainen voor die plak. En diezelfde sporters, willen alle Brabanders inspireren om ook in beweging te komen.

Tussen 8 en 14 juni touren we daarom door Brabant:

Waarom deze tour?

Een echte topsporter strijdt natuurlijk in de eerste plaats voor het eremetaal. Succes is wat hen drijft en wat deze topsporters onsterfelijk maakt. Maar succes is voor iedere sporter persoonlijk. Waar de een deze zomer gaat voor een gouden medaille, had de ander nooit durven dromen van een Olympisch of Paralympisch ticket. Wij geloven dan ook dat sport verdergaat dan winnen. Vaak worden topsporters gezien als superhelden die alleen maar trainen en niet mogen falen. Je zou het soms bijna vergeten, maar achter elke sporter gaat een mens van vlees en bloed schuil. Een mens met hobby's en interesses, familie en vrienden, hoogte- én dieptepunten. We willen graag dat jij kennis maakt met onze Brabantse topsporters. Daarom cruisen we door Brabant met onze eigen BrabantSport truck. Met 'Meedoen is winnen de tour' maken we samen met de provincie Noord-Brabant heel Brabant warm voor de Olympische en Paralympische Spelen en leer je onze Brabantse sporthelden beter kennen. Laat je inspireren door de kracht van topsport!

Bezoek de tour

Breng jij een bezoek aan onze truck? Spreek een persoonlijke boodschap in voor jouw sportheld, ga op de foto met onze mascotte Willy Wasbord (de enige echte Brabantse wasbeer). Win toffe prijzen of kom zelf in beweging. Hieronder vind je alle data, stops en het dagelijkse programma. 

Stop 1: ZLM Tour 

  • Datum: zaterdag 8 juni 
  • Locatie: kruising Jan Vermeerlaan met de Anthonie van Dijckstraat (op 50 meter van de finish) in Roosendaal.
  • Tijd: 10:00u - 17:00u 

Stop 2: Libéma Open

  • Datum: dinsdag 11 juni en woensdag 12 juni
  • Locatie: Autotron Rosmalen; Graafsebaan 133, 5248 NL Rosmalen 
  • Tijden: beide dagen van 10:00u tot 17:30u 

Stop 3: Special Olympics Nationale Spelen 

  • Datum: vrijdag 14 juni
  • Locatie: Special Olympics Nationale Spelen: Breepark, Bavelseparklaan, 4817 ZX Breda 
  • Tijd: 15:00u tot 18:30u

Partners