Inno4 Health 4

Innovatie overzicht

Filteren

Blijf op de hoogte van alle interessante nieuwsartikelen van onze innovatieagenda.

RSP7206
Innovatie

Brabant is innovatie en onze thuisbasis

Na aandacht voor de fieldlabs voor turnen, zwemmen en voetbal is het nu tijd om ook een blik te werpen op de innovaties die er zijn binnen de urban sports. Urban sports is een verzamelnaam voor freestyle sporten zoals skateboarden, freerunnen en BMX freestyle. In het USPC in Eindhoven, nee dat is geen pakketdienst, valt al gauw de mond open bij het aanschouwen van de voorzieningen. USPC, onder aanvoering van Harmen Bijsterbosch, is de afkorting van Urban Sports Performance Centre. Lees in dit artikel hoe innovatie de prestaties van BMX'ers verder helpt!

ISLDB RV 3934 Bram videodelay
Innovatie

InnoSportLab 's-Hertogenbosch helpt het turnen naa...

Het TeamNL centrum van BrabantSport werkt al jaren nauw samen met de verschillende InnoSportLabs in onze provincie. Dit keer bezoeken we het lab in ’s-Hertogenbosch waar de turnsport wordt versterkt door de samenwerking tussen wetenschappers, ondernemers, coaches/trainers en natuurlijk de sporters zelf. Maurice Aarts, Labmanager, laat ons in woord en beeld een indrukwekkend kijkje in de keuken nemen. Later sluit Bram Verhofstad aan. De topturner heeft ook baat bij hetgeen hier rondom ‘zijn’ turnhal allemaal wordt gecreëerd. Lees snel meer over het belang van innovatie in de turnhal.

PZ48205 1
Innovatie

Top Performance Center helpt PSV groeien

Voetbal is allang niet meer zoals ooit geformuleerd door topspeler Gary Lineker. Hij vatte het samen met de opmerking “Voetbal is een sport waar twee teams van elf mannen achter een bal aanlopen en aan het eind winnen de Duitsers”. Wie het hedendaagse voetbal volgt, ziet sowieso al dat het niet alleen meer om mannen draait. Maar wat veel mensen niet zien, is de enorme impuls die de wetenschap geeft aan deze sport. Innovatie is aan de orde van de dag. Zeker binnen het Top Performance Center van PSV. Lees hier het interview met Jurrit Sanders en Jesse Dercksen, de staff rondom het innovatie project.

Bart van Overbeeke Sander Schreven en Roald van der Vliet Winner Cam Brabant Brand Box
Innovatie

Van 'boven water blijven' naar enthousiasme voor d...

Het TeamNL centrum van BrabantSport werkt ten behoeve van het verbeteren van Brabantse topsportprestaties nauw samen met fieldlabs. Het InnoSportLab de Tongelreep is er daar een van. In Eindhoven werken wetenschappers en ondernemers actief samen aan het zwemmen van de toekomst. Met veel technologische ondersteuning worden de kleinste details gemeten en verbeterd. Dat helpt sterk mee om de medaillekansen van de Nederlandse zwemtop te vergroten. Ook wordt hier nagedacht over de basis van dit topzwemmen, met andere woorden, hoe moet een zwemles er in de toekomst uit zien. Lees hier meer over dit innovatieve onderwerp.

Merlin Daleman Tongelreep Eindhoven Brabant Brand Box
Innovatie

Leren door innoveren

Brabant en innovatie gaan hand in hand. Innovatie, en in het bijzonder technologische innovatie, zit in het DNA van Brabant. Zoeken naar hoe dingen slimmer, beter kunnen. Met gebruik van de nieuwste technieken. En dat met elkaar, want samen weet én kun je meer. Het is dan ook niet gek dat juist in onze provincie een aantal partijen bedacht dat innovatie en technologie ook de sport verder kunnen brengen. Lees hier over het belang van innovatie in de sport én waarom BrabantSport deze rol op zich neemt.

Partners