442

TeamNL Centrum overzicht

Filteren

Blijf op de hoogte van alle interessante nieuwsartikelen van het TeamNL centrum van BrabantSport.

Rob van der Werf 02 2021 07 02 172951
TeamNL centrum van BrabantSport

Voedingsdeskundige Rob van der Werf geeft tip: 'Ma...

Voor sporters, met name topsporters, is goede voeding van enorm belang. Wat heeft het lichaam allemaal nodig? Waardoor kun je na zware inspanningen beter herstellen? Hoe optimaliseer je het eigen gedrag rond voeding. Gelukkig voor de sportwereld zijn er voedingsdeskundigen die hier de helpende hand toesteken. In Brabant is Rob van der Werf al vier jaar verbonden aan het TeamNL centrum van BrabantSport. Lees hier het verhaal van onze expert Rob!

2
TeamNL centrum van BrabantSport

Verrek, hier heb je echt iets aan!

Ruim een jaar geleden spraken we met expert Topsportleefstijl & Welzijn Bregje den Ambtman op de Sportcampus van het TeamNL centrum. Op dit prachtig in het groen gelegen complex staat het gebouw waar al 45 topsporters wonen, studeren en zich voorbereiden op een topsportcarrière. In het voormalige zorgcentrum wordt al enkele jaren op alle fronten goed voor deze jeugdige sporters gezorgd. Een voor hun toekomst belangrijke schakel in het hele scala aan trainers, coaches en andere leden van het multidisciplinaire team is Bregje. Lees hier haar verhaal!

Foto bij persbericht CTO Zuid en Topsupport blijven samen werken aan to
TeamNL centrum van BrabantSport

De beste medische begeleiding voor onze sporters

Het TeamNL centrum van BrabantSport werkt nauw samen met Anna TopSupport en het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Binnen deze samenwerking krijgen topsporters die in bezit zijn van een NOC*NSF status de beste (sport)medische begeleiding op weg naar het hoogste podium. Hoe dit pakket van sportmedische zorg uitziet? Denk bijvoorbeeld aan preventie, diagnostiek, behandeling en begeleiding bij sportletsel, analyses en metingen. Hoe wij de talenten van de toekomst klaarstomen voor de Olympische Spelen van 2024 en 2028? Je leest het hier!

Waterpolo
TeamNL centrum van BrabantSport

Waterpolo academie Eindhoven zorgt met gedegen pla...

Er zijn in Nederland weinig clubs die een fulltime topsportprogramma kunnen aanbieden, daarom creëren sportbonden zelf een opleiding. In navolging van handbal en volleybal op Papendal werd 3,5 jaar geleden door de KNZB gestart met de Waterpolo Academie in Eindhoven. De eerste ‘academici’ melden zich inmiddels bij het grote Oranje. Lees meer over hoe het plan in elkaar steekt via deze link!

3425985
TeamNL centrum van BrabantSport

Stan Pijnenburg; de nieuwe sterkhouder binnen de z...

Met het afscheid van sporters waarbij de voornaam al genoeg zegt (Ranomi, Femke en Ferry) staan de nieuwe toppers al op de blokken. Het TeamNL Centrum van BrabantSport speelt hier een belangrijke rol. Samen met de KNZB en in opdracht van NOC*NSF ondersteunt het TeamNL centrum het topsport- en opleidingsprogramma. Eindhoven is het epicentrum van de zwemsport in Nederland. In diezelfde plaats, vlak bij het beste zwembad van Nederland, woont Stan Pijnenburg. Lees via deze link het interview met hem.

Foto artikel topsport onderwijs
TeamNL centrum van BrabantSport

Brabant uniek in relatie topsport en onderwijs

Goed onderwijs is belangrijk voor ieder kind. Voor jonge, aankomende topsporters dus ook. Met name voor de periode na de sportcarrière. Het is soms lastig te combineren, maar in Brabant zijn geweldig mooie voorbeelden te vinden van het combineren van beide trajecten. De sporters van ons TeamNL centrum volgen een op hen afgestemd topsportprogramma. De jongste sporters zitten veelal nog op het voortgezet onderwijs. Het TeamNL centrum van BrabantSport werkt samen met verschillende Topsport Talentscholen; het Rodenborch-College in ’s Hertogenbosch en Parmant Scholen in Eindhoven. Lees hier meer over de relatie topsport & onderwijs

RSP 9810
TeamNL centrum van BrabantSport

Van Brabant naar Parijs met BMX Freestyle

De KNWU en het TeamNL centrum van BrabantSport hebben de handen in één geslagen om het BMX Freestyle programma verder te professionaliseren. BMX Freestyle is sinds 2019 een officieel Olympisch programma en heeft ook in Nederland de afgelopen jaren enorme stappen gezet. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst ook Nederlandse atleten deel gaan nemen aan dit onderdeel zijn het TeamNL centrum van BrabantSport en de KNWU een samenwerking aangegaan om deze ambitie verder vorm te geven. Lees hier meer over het sportprogramma!

HR BS Raats 5306
TeamNL centrum van BrabantSport

Een kijkje in de keuken van het TeamNL centrum van...

Met het TeamNL centrum van BrabantSport werken we dagelijks aan een optimale topsportinfrastructuur voor onze topsporters en talenten zodat zij kunnen schitteren op dat hoogste podium. Lees hier meer over wat het TeamNL doet.

Partners