De beste medische begeleiding voor onze sporters

Het TeamNL centrum van BrabantSport werkt nauw samen met Anna TopSupport en het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Binnen deze samenwerking krijgen topsporters die in bezit zijn van een NOC*NSF status de beste (sport)medische begeleiding op weg naar het hoogste podium. Hoe dit pakket van sportmedische zorg uitziet? Denk bijvoorbeeld aan preventie, diagnostiek, behandeling en begeleiding bij sportletsel, analyses en metingen. Zo stomen wij de talenten van de toekomst klaar voor de Olympische Spelen van 2024 en 2028.

Anna TopSupport
Vanuit Eindhoven worden zwemmers, schoonspringsters en waterpoloërs dagelijks intensief begeleid door sportartsen en fysiotherapeuten. De samenwerking met Anna TopSupport zorgt ervoor dat de sporters hun doelen halen en beter worden. Zeker richting Parijs 2024 is de begeleiding extra belangrijk. Lennart de Jonge, Manager Sport, Bewegen en Snijdende specialismen:“Vanuit onze jarenlange topsport medische kennis èn ervaring met het begeleiden van olympische topsporters, helpen wij de Team NL talenten graag op weg naar hun volgende topprestatie.”

Sport Medisch Centrum ’s-Hertogenbosch Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ)
Joost van de Mortel, manager bedrijfsvoering Jeroen Bosch Ziekenhuis, ziet dat het samenwerken in dit netwerk gezondheidswinst oplevert voor de topsporter, de breedte sporters en zij die willen gaan sporten. “Ook in ’s-Hertogenbosch kunnen de sporters rekenen op de beste medische sport- en beweegzorg. Hier is, naast de zorg en aandacht voor ieder sporter of persoon die wil bewegen, specifieke samenwerking met het Team NL Centrum op het gebied van wielrennen, turnen en skateboarden. Het SMC JBZ ziet een mooie koppeling tussen het ondersteunen van topsporters en het stimuleren van sportparticipatie in Brabant waardoor gezondheidswelzijn in de regio gestimuleerd wordt.“

Samen Brabant sterker door sport maken
Ook Nienke Nijenhuis, directeur Topsport en Innovatie bij BrabantSport, is blij met de samenwerkingen: “Het TeamNL Centrum van BrabantSport faciliteert meerdere TeamNL- en TalentTeamNL programma’s. Bij Anna TopSupport én het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis krijgen onze sporters optimale medische begeleiding van ervaren experts die de topsportmentaliteit begrijpen. Dit zorgt ervoor dat topsporters met de juiste begeleiding en betrokkenheid het beste uit zichzelf kunnen halen. Op deze manier maken we Brabant samen sterker door sport!”