Stef Clement lanceert lespakket La Vuelta Holanda

BrabantSport ondersteunt La Vuelta Holanda en is nauw betrokken bij verschillende activaties in aanloop naar de wielerronde. Vandaag is het officiële La Vuelta Holanda lespakket gelanceerd door niemand minder dan Stef Clement, zesvoudige deelnemer aan de Vuelta. De oud-renner gaf les aan drie groepen en liet ze kennis maken met enkele aspecten van de wielersport.

Met 70 enthousiaste kinderen tegenover zich, moest Stef Clement stevig aan de slag. “Het lespakket is natuurlijk een prachtig initiatief. Het is belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor fietsen en de wielersport. Hopelijk zien we ze straks allemaal terug langs de route bij de Vuelta. Het is enorm leuk om de kinderen door middel van de wielersport een les te kunnen geven. Teamwork, presteren en leren valt allemaal samen in de les die ik vandaag gaf. Het enthousiasme spatte ervan af.”Namens de gemeente Drimmelen waren wethouders Harry Bakker (sport) en Jürgen Vissers (onderwijs) aanwezig bij de lancering.

Harry Bakker: “We hebben in Made een hele rijke wielerhistorie, onder meer de eerste wereldkampioen Kees Pellenaars komt hiervandaan. Het is mooi dat we hier straks weer een nieuw hoofdstuk aan toe kunnen voegen met de doorkomst van de Vuelta.”

Jürgen Vissers: “Het is een heel mooi initiatief om op deze wijze sport en onderwijs te verbinden. Het is inspirerend voor de jeugd om op deze manier les te krijgen. Ik kan iedere leraar of lerares dit pakket van harte aanbevelen.”

Het lespakket ‘La Vuelta Holanda in de Klas’ is samengesteld door Stichting La Vuelta Holanda, in samenwerking met bureau DST. Het is gericht op de groepen zeven en acht van basisscholen en op VMBO-1 en VMBO-2 niveau. Docenten kunnen gebruik maken van kant-en-klare lessen of zelf een eigen les samenstellen op basis van de 36 verschillende werkvormen.

Inhoudelijk lespakket
Het lespakket is ervaringsgericht opgezet en sluit aan bij leerdoelen op het gebied van biologie/verzorging, aardrijkskunde, maatschappijleer en lichamelijke opvoeding. Door middel van een start, etappe en finish kan een docent zelf met weinig voorbereiding flexibel één of meerdere lessen samenstellen. Deelname aan het lespakket is gratis en volledig vrijblijvend.
Het lespakket is te downloaden via www.lavueltaholanda.com/indeklas.

De Vuelta a Espana start dit jaar in Nederland. Niet alleen worden er in augustus drie etappes verreden, in de aanloop naar dit spectaculaire wielerevenement is er een uitgebreid activatieprogramma. Op 12 mei aanstaande wordt dit gelanceerd als er nog 100 dagen te gaan zijn tot de start.