Je moet niet alleen halen, maar ook brengen

Ben Beckmann heeft zijn clubs net opgeborgen op de golfbaan als we hem spreken. Het is in de pauze van het sportieve en het culinaire deel van de BrabantSport golfdag. “De barbecue staat al aan, maar ik maak graag even tijd om over Prokonpack en onze relatie met de sportwereld te praten.” De 48-jarige Ben is al dertig jaar verbonden aan het familiebedrijf. “Mijn ouders zijn het 44 jaar geleden gestart. Ik was niet écht een student en ben daarom jong toegetreden tot Prokonpack. De laatste 14 jaar sta ik als eigenaar aan het roer.”

NIET SUF

Prokonpack is een groothandel die daarnaast verpakkingen op maat ontwikkelt voor haar klanten. “Je hoort de mensen soms denken, verpakking, is dat niet suf? Laat één ding duidelijk zijn, dat is het zeker niet. We ontwikkelen verpakkingen voor een heel uiteenlopend klantenbestand, van mkb’ers tot diverse multinationals. Verder verzorgen we exclusief de Benelux-distributie voor OptiLedge, een kunststof palletsysteem dat zijn oorsprong vindt bij Ikea.” “Onze slogan is ‘to send, to shine, to protect’ en dat is ook precies wat we willen. Een veilig en goed te verzenden verpakking die bijdragen aan de inhoud. Bij voorkeur duurzaam overigens, want daar zetten we stevig op in. We zijn hierin echte voorlopers. Veel mensen praten over verduurzaming, wij doen het gewoon. Een goed voorbeeld daarvan is graskarton, dat we in veel gevallen voor dezelfde prijs als traditioneel karton kunnen leveren.”

NUTTIG NETWERK

Als aanvoerder van ambitie is Prokonpack al enkele jaren actief binnen de sportwereld. “Dat komt enerzijds voort uit liefhebberij voor sport, maar ook omdat het een sociaal verantwoordelijke keuze is. Het is mooi om bij te kunnen dragen aan TeamNL en met name aan de gehandicapte sporters. Zelf ben ik geen sportschooltype, maar ik golf en wandel veel.

De link met BrabantSport heeft positieve effecten op ons bedrijf. We zouden nog wel wat meer klanten willen zien komen vanuit het netwerk en hopelijk trekt dat nog aan na dit coronajaar. Het is voor ons zeker niet alleen halen, we willen ook graag brengen. Met name in Eindhoven en omgeving zouden we graag meer samenwerken om de regionale economie een boost te geven.” Niet alleen op deze golfdag vertoeft Ben graag tussen zijn collega-ondernemers, ook op andere momenten is hij met veel plezier in de kringen van BrabantSport te vinden. “Het is leuk om je onderneming in de schijnwerper te zetten, maar ook leuk om de Brabantse sporters te leren kennen. Deze combinatie binnen één netwerk maakt dit nuttig.

Nu mag ik een nieuwe kandidaat aanwijzen? Prima, dan geef ik het stokje door aan Peter Mertens van IGS GeboJagema en ga ik nu eten!”