Partner in the picture: Maaspoort Den Bosch geeft boost aan Brabantse sportevenementen

De samenwerking tussen BrabantSport en de Maaspoort Den Bosch heeft een lange geschiedenis. Naast de vergadermogelijkheden die de Maaspoort biedt was de indoor evenementlocatie al vele malen de thuisbasis voor uiteenlopende BrabantSport-evenementen, zoals de Billie Jean King Cup, Yonex Dutch Open, het Vuelta Café 2019, het Wielergala, de Brabant Trophy turnen en de TOTO Dutch Darts Masters. Ook de komende jaren zal dat met evenementen als het WK handbal vrouwen in 2025 niet veranderen. Wat wel verandert is dat de toonaangevende indoor sportlocatie uit Den Bosch van businessclublid doorgroeit naar partner, een rol die ze ook in het verleden hadden. In dit interview vertelt manager Remco van der Pot over de verbindende rol van de Maaspoort, hun maatschappelijke betrokkenheid en onze gezamenlijke toekomstplannen.

De samenwerking tussen BrabantSport en de Maaspoort gaat verder dan enkel sportevenementen. Als één van de locaties voor het nationale turnprogramma heren is de Maaspoort ook op het gebied van topsport en talentontwikkeling een belangrijke partner. Remco: “Waar bij ons de sportevenementen vaak in de schijnwerpers staan, koesteren wij ook de samenwerking met het TeamNL Zuid centrum van BrabantSport en in dat verlengde met de KNGU, Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en InnoSportLab Den Bosch.”

“Het WK handbal dames symboliseert wederom de kracht van onze samenwerking met BrabantSport.”

Slag- en daadkracht

Den Bosch levert tijdens het WK handbal vrouwen in 2025 het bewijs dat niet altijd de wet van de grote getallen geldt. De Brabantse hoofdstad lijkt met 150.000 inwoners in het niet te vallen bij de overige speelsteden Stuttgart, Dortmund en Rotterdam. Alle drie de steden tellen meer dan 500.000 inwoners en Rotterdam kan met Ahoy over drie keer zoveel zitplaatsen beschikken als de Maaspoort Den Bosch. Hoe kom het dat Den Bosch zich dan toch in dit rijtje mag voegen? Remco: “Ik denk dat de Maaspoort en BrabantSport als geen ander de relaties met Nederlandse sportbonden kunnen managen en heel snel samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch een scherpe propositie kunnen neerzetten. Wij hebben de locatie en BrabantSport heeft het netwerk. Samen is onze slagkracht en daadkracht ontzettend groot. Daardoor weten sportbonden ons snel te vinden wanneer grote sportevenementen voorbijkomen. Het WK handbal vrouwen symboliseert wederom de kracht van onze samenwerking met BrabantSport.”

U3 A0060

Het beste van het beste

De Maaspoort is niet zomaar één van de meest toonaangevende indoor sportlocaties van Nederland geworden. Remco dicht de kracht van de Maaspoort toe aan de drang naar kwaliteit en de wil om het beste van beste te leveren. Een echte topsportmentaliteit die hij ook terugziet in BrabantSport: “De ontvangst, het eten, het aandenken of geschenk dat we na afloop altijd meegeven aan onze partners. We willen een beleving voor en na het event creëren. We geven aan alles wat we organiseren onze Brabantse gezelligheid en eigen persoonlijke touch mee. Onze bezoekers, klanten en zakenrelaties vinden dat heel bijzonder. Voor ons moet dat de norm zijn. Net zoals onze evenementen tot in de puntjes verzorgd zijn, zien we dat ook terug in de businessclubactiviteiten van BrabantSport.”

Verbinder in het netwerk

De Maaspoort is niet alleen een waardevolle partner. Waar mogelijk proberen ze ook andere Aanvoerders van Ambitie te betrekken. Zo verzorgt Aanvoerder CuHaBo de catering op locatie, worden tijdens sportevenementen de sporters doorverwezen naar hotels van onze partner Van der Valk, werd al het drukwerk voor de Yonex Dutch Open verzorgd door Aanvoerder ADC en werken ze voor de maatschappelijke impact samen met partner More2Win. “Wij kijken nadrukkelijk binnen het BrabantSport-netwerk waar de mogelijkheden liggen om met elkaar op te trekken en daarmee elkaar te versterken. Ook bieden we vergadermogelijkheden. Binnenkort gaan we verbouwen en komen er twee nieuwe vergaderruimten bij. Vanzelfsprekend zijn alle Aanvoerders van Ambitie van harte welkom om ook van deze en de al bestaande mogelijkheden gebruik te maken”, aldus Remco.

“Maatschappelijke betrokkenheid wordt een vaste component in alle evenementen die we organiseren.”

Sportevenementen versterken de regio

Remco benadrukt dat de evenementen niet alleen een sportieve en economische waarde hebben, maar dat de Maaspoort ook op maatschappelijk gebied samen met BrabantSport de regio wil versterken: “Geheel volgens de visie van BrabantSport willen wij dat al onze sportevenementen een katalysator zijn voor de regio. Onze evenementen moeten mensen stimuleren en inspireren om zelf in beweging te komen. Dit kwam mooi tot uiting tijdens badmintonevent Yonex Dutch Open. Toen hebben we met steun van BrabantSport 3000 kinderen in Den Bosch middels clinics kennis laten maken met badminton en sportvoorzieningen in Bossche wijken gerealiseerd. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen van sport kan genieten. Daarom werken wij structureel samen met bijvoorbeeld Spieren voor Spieren en Quiet Den Bosch. Remco vervolgt: “Maatschappelijke betrokkenheid wordt een vaste component in alle evenementen die we organiseren. Het maatschappelijke programma tijdens de Yonex Dutch Open zal ieder jaar terugkeren en ook richting het WK handbal is het niet de vraag óf we maatschappelijke impact gaan maken, maar wélke impact we zullen maken.”

IMG 6424