Aanvoerder van Ambitie More2Win aan het woord

De businessclub van BrabantSport bestaat uit ruim 90 Brabantse bedrijven. Eén van die bedrijven is More2Win. Deze sociale onderneming, gevestigd aan de Stationsweg in Den Bosch, maakt met de kracht van sport de wereld een betere plek. Directeur Michiel van Rijn van Alkemade vertelt meer over onze gedeelde visie, maatschappelijke betrokkenheid en de kracht van onze businessclub.

Een aanvoerder van ambitie aan het woord  

De businessclub van BrabantSport bestaat uit ruim 90 Brabantse bedrijven. Eén van die bedrijven is More2Win. Deze sociale onderneming, gevestigd aan de Stationsweg in Den Bosch, maakt met de kracht van sport de wereld een betere plek. Michiel van Rijn van Alkemade ziet dat de missie van More2Win sterk overeenkomt met die van BrabantSport: “Waar wij gaan voor ‘social impact through sports’ wil BrabantSport de provincie sterker maken door sport. Als Brabantse organisatie, die zich bevindt op het snijvlak van topsport en maatschappij, passen we heel goed bij BrabantSport en het sportieve, zakelijke en politieke netwerk daaromheen. We beseffen allebei dat topsport en grote topsportevenementen verdergaan dan de strijd om bekers en medailles. BrabantSport biedt ons een podium waarmee we belangrijke maatschappelijke vraagstukken in de schijnwerpers kunnen zetten. Wanneer er een groot sportevenement plaatsvindt in Brabant heeft BrabantSport daar meestal een belangrijke verbindende rol in. Als partner van BrabantSport worden wij vroegtijdig betrokken bij het proces, waardoor we van start tot finish kunnen werken aan een krachtige en inspirerende boodschap.”  

Game Of Your Life  

Een mooi voorbeeld van die gemeenschappelijke drive om écht impact te maken is Game Of Your Life. Dit maatschappelijke project is een initiatief van More2Win en Rocky Hehakaija van Favela Street dat wordt gesteund vanuit het BrabantSport Fonds. Het project is nu voor de tweede keer in Eindhoven gestart en heeft nu ook zijn weg gevonden naar ’s-Hertogenbosch. Game Of Your Life creëert een gelijk speelveld voor alle jonge meiden, ongeacht hun afkomst, financiële positie of thuissituatie. Het Game Of Your Life-programma biedt gastsprekers, workshops, sportlessen en uitstapjes, zodat deelneemsters in groepsverband aan eigen doelstellingen kunnen werken. En dit met resultaat: “Ik ben iemand die niet graag praat over mentale problemen. Voorheen koos ik er dan altijd voor om alles op te kroppen tot het moment dat de emmer helemaal overliep. Nu ik een heel seizoen heb meegedaan aan Game Of Your Life ben ik gaan inzien dat het ook anders kan”, aldus oud-deelneemster Mishendra.  

2 WH4465

Volgens Michiel is het dan ook duidelijk dat een echte aanvoerder de ambitie heeft net dat ene stapje extra te zetten: “Het gaat niet zozeer om de netwerkborrel met een glas champagne, maar juist om het bouwen aan een sterk Brabants bedrijvennetwerk dat impact wil maken op maatschappelijk relevante thema’s. We hebben binnen het netwerk meerdere contactpersonen met wie we samenwerken. Daarin weten we altijd de juiste persoon te vinden en iedereen heeft duidelijk hetzelfde DNA: een hart dat sneller gaat kloppen van sport, samenwerking en verbinding.” 

Over de BrabantSport businessclub 

Wij geloven in de kracht van sport. Sport inspireert. Sport verandert zelfs levens. Als BrabantSport maken we Brabant sterker door sport. Dat doen we niet alleen. Dat doen we samen met overheden, kennisinstellingen, sportbonden en het Brabantse bedrijfsleven. Ons sterke bedrijvennetwerk aanvoerders van ambitie, dat samen met ons investeert in de Brabantse sport, groeit en groeit. Maar wat betekent het nu werkelijk om aanvoerder te zijn? Het gaat veel verder dan een financiële bijdrage en de (sportieve) businessclubactiviteiten die je daarvoor terugkrijgt. Het is een gevoel, een roeping, het zit in je DNA. BrabantSport brengt samen met aanvoerders van ambitie Brabant sportief, maatschappelijk en economisch in beweging. 

Als aanvoerder van ambitie versterk je het Brabantse sportklimaat in de breedste zin van het woord. Je draagt niet bij aan één project, ook niet aan twee, maar aan tientallen projecten. Daarom zijn wij zo trots op onze warme, laagdrempelige en sportieve businessclub, want samen maken we #brabantsterkerdoorsport.
 


Ook aanhaken?

Neem contact op met Marcel Balkestein via marcel@brabantsport.nl of 06 30 14 25 79.