Investeer in de jeugd

In zijn paspoort staat weliswaar de leeftijd van zestig jaar. In de realiteit maakt de in Eindhoven geboren Jack van der Hoeven een veel jongere indruk. Naast een drukke baan die hem geregeld ook laat afreizen naar Kopenhagen is er tijd voor veel sport. “Elke zaterdag voetbal ik mijn wedstrijd in mijn woonplaats Nuenen. Tot mijn 39e was dat al mijn favoriete sport. Nu nog steeds trap ik graag een balletje, maar nu heb ik als linksback het spel voor me liggen. Vroeger was ik in de voorhoede te vinden. De kleedkamerhumor en de derde helft zijn onveranderd leuk!” Naast voetballen is Jack ook binnen veel andere takken van sport actief of actief geweest. “Ik heb veel halve marathons gelopen. Ik fitness graag en op dit moment ben ik verslingerd aan padel. Op de vraag welk groot toernooi naar Brabant moet komen zou ik zeggen doe maar het EK of WK padel.”

ENGELSE PONDEN
Na de sportieve introductie is het tijd om zijn bedrijf CCL Label eens onder de loep te nemen. “We zijn als CCL Label een onderdeel van CCL Industries, een enorm bedrijf met in totaal 22.000 werknemers. CCL is ooit ontstaan in Canada. De afkorting die bijna niemand meer kent is die van Connecticut Chemical Limited. Zij startten ooit met spuitbussen zoals je die kent van bijvoorbeeld haarlak. Inmiddels zijn ze groot geworden met ongeveer alles wat je ergens op kunt plakken. Denk aan zelfklevende etiketten, maar ook aan polymeerbankbiljetten. Dat is briefgeld gemaakt van ‘film’ en niet van papier. “In mijn portemonnee heb ik daarom altijd wat Engelse ponden. Dat is een van de 25 valuta die we maken. Het bijzondere is dat je er doorheen kunt kijken en er veel meer beveiligingsopties zijn dan bij papiergeld. Bij ons in Oss zitten we vooral in de farmaceutisch industrie, de healthcare. We maken de etiketten, de bijsluiters en de doosjes zelf. Dat we in Oss zitten is logisch, daar zit Organon, vanouds een van de grootste gebruikers.”

UIT HET JASJE
De huidige locatie is naar verwachting nog een jaar in gebruik. “Daarna openen we in 2023 een pand dat twee keer zo groot is. Het is hier zo’n 1500 meter vandaan. Het wordt prachtig en dat het veel groter wordt geeft aan dat het goed gaat met het bedrijf. We groeien behoorlijk uit ons jasje. Het nieuwe (CO-2 neutrale) pand mogen de collega’s van BrabantSport in 2023 bewonderen. Ik heb daar met Marcel al eens over gesproken. Wij bieden een bedrijfsbezoek aan, en vinden het om hier een sportief karakter aan te geven. Dat moet met ons netwerk toch zeker lukken. We zijn zeer betrokken bij de club als aanvoerder van ambitie. We werken daarom graag mee aan het versterken van Brabant via sport.

Daarnaast maakt dit lidmaatschap het mogelijk om in de keuken te kijken van onze collega-aanvoerders. Holla advocaten heeft ons het stokje doorgegeven. Dank hiervoor en we nodigen hen van harte uit om volgend jaar nader kennis te komen maken. Zelf ben ik op mijn beurt weer geïnteresseerd in het verhaal van Heuvelman Sound & Vision. Vooral om er achter te komen hoe zij door die moeilijke coronatijd zijn gekomen.”

DE JEUGD
Zoals in de aanhef al is gezegd, is Jack zelf nog een jonge geest in een iets ouder lichaam. Zijn interesse voor het positief stimuleren van de jeugd komt telkens naar voren. “We zijn heel erg blij met dit netwerk, maar als ik dan toch een suggestie mag geven: laat je meer zien bij de scholen. Stimuleer sport bij jonge kinderen op basisscholen en bij de jeugd op het voortgezet onderwijs. Investeer in deze groep, want het lijkt een dooddoener, maar zij hebben echt de toekomst. Ik heb dit in mijn familie in ieder geval zelf goed opgepakt. Mijn jongste zoon heeft een sportschool. Hij is continue bezig met zaken als voeding en sport. Vitaliteit is een hot item, ook voor werkgevers. In beweging blijven en fit zijn geldt voor jong en oud.” Volgend jaar hoopt Jack veel mensen te mogen ontmoeten. Niet alleen tijdens de mooie evenementen zoals de Grote Prijs Adrie van der Poel, maar ook op zijn ‘thuiswedstrijd’. Bij de opening van CCL Oss mag dit in zijn ogen vooral gezellig én sportief gebeuren. Maar eerst leest hij graag de ervaringen van de nieuwe kandidaat in deze estafetteserie, Heuvelman uit Eindhoven.