Initiatieven BrabantSport komen tot bloei in Rosmalen

Libéma Open zit erop. De 33e editie van het tennistoernooi in Rosmalen werd er wederom eentje om niet snel te vergeten. Deze editie waren het BrabantSport-rood en het BrabantSport Fonds-goud in meerdere uithoeken op het Autotron goed zichtbaar. Topsportevenementen zijn namelijk naast de passie, het entertainment en de fanbeleving die ze teweegbrengen ook een platform om de Brabander te inspireren met de kracht van sport. En dat is dan ook precies wat we tussen 8 en 16 juni gedaan hebben. Ook in Rosmalen maakten we zowel economische als sportieve en maatschappelijke impact. We vertellen graag hoe.

Economische impact  

Wij brengen topsport naar de Brabander. Die belofte maken wij ook aan onze businessclubleden en (fonds)partners. Daarom organiseerden we op 11 juni een uitgebreid businessevent op het Libéma Open. 90 Brabantse bedrijven luisterden naar presentaties van voormalig topsporters Ranomi Kromowidjojo en Lidewij Welten, kregen alle ins en outs te horen over onze nieuwste (fonds)projecten en keken naar toptennis op centre court. Als sponsor van Libéma Open zijn we trots op alle topatleten die afreisden naar Rosmalen (o.a. Naomi Osaka, Alex de Minaur, Bianca Andreescu) en de massa’s tennisfans die het Autotron bezochten (circa 60.000). 

1 WH8537 Onze businessclubmanager Marcel Balkestein en ex-tophockeyster Lidewij Welten inspireren onze aanvoerders van ambitie met de kracht van sport
2 WH0330 Natuurlijk is er ook tijd om gezellig te netwerken
1 WH8588 Onze Koplopers (partners BrabantSport Fonds) maken kennis met de kracht van OldStars Sport

Sportieve impact 

In aanloop naar Libéma Open puilde onze innovatieagenda bijna uit. Naast de Digital Fanzone die in aanloop naar het tennistoernooi werd gelanceerd, startte ook de pilot ‘verduurzaming Brabantse topsportevenementen’. Waar de Digital Fanzone Libéma Open toekomstbestendiger maakt door een modern, online platform te introduceren dat maar liefst 750 nieuwe tennisfans aan het evenement wist te verbinden, zorgt een circulair energieopslagsysteem (lees: megabatterij) ervoor dat Libéma Open hun energie gedeeltelijk uit duurzame, groene stroom put. “Deze pilot maakt ons pioniers op het gebied van duurzaamheid in de evenementensector”, aldus Duurzaamheidsmanager Libéma Open Jeroen van de Wiel. Naast Libéma Open nemen ook ASML Marathon Eindhoven en GP Adrie van der Poel deel aan deze groene koers.  

1 WH9090 De Digital Fanzone, ontwikkeld door Techonomy, verbond 750 nieuwe tennisfans aan Libéma Open
1 WH9199 De deelnemende evenementen poseren voor de megabatterij © Van links naar rechts: Jeroen van de Wiel (Libéma Open), Michel Reinders (BrabantSport), Dorien van Iwaarden (Golazo Group/ASML Marathon Eindhoven), Michiel van Rijn van Alkemade (More2Win), Bob van Kampen (Refurb Battery)

Maatschappelijke impact  

BrabantSport ziet grote sportevenementen als een platform om maatschappelijke impact te creëren. Tijdens Libéma Open konden we ons maatschappelijk hart ophalen. Met Fondsprojecten ‘Super Chill’ en OldStars Sport brengen we jong en oud in beweging. Ruim honderd kinderen van Brabantse tennisverenigingen kwamen naar het grastoernooi van Rosmalen voor de speciale kick-off-bijeenkomst van Super Chill. Samen met tennisbond KNLTB en Stichting Super Chill hebben we de handen ineengeslagen om de mentale weerbaarheid van jonge tennissers te vergroten. Vijf Brabantse tennisverenigingen gaan aan de slag met het project. Middels een app met speelse en interactieve opdrachten helpen we kinderen tussen de 6 en 12 jaar mentaal veerkrachtiger te worden. 

Ook onze ouderen brengen we in beweging door te investeren in OldStars Sport (aangepaste varianten van sport voor 65-plussers). Zo gaan we samen met het Nationaal Ouderenfonds en Stichting Sportservice Noord-Brabant OldStars bij acht nieuwe verenigingen in Brabant introduceren en daarmee 150 senioren aan het sporten krijgen. Tennisicoon en OldStars tennisambassadeur Tom Okker (80) gaf met een toffe tennisclinic alvast een voorproefje op al het moois dat komen gaat.  

Tallon Super Chill klein Tallon Griekspoor samen met 100 kinderen aanwezig bij de start van Super Chill
2 WH0815 Tom Okker (80) tennist er nog altijd lustig op los

Deze mooie projecten en campagnes realiseren we niet alleen. Dank aan alle partners uit ons politieke, zakelijke en sportieve netwerk die al dit moois mede mogelijk maken. Want samen maken we #brabantsterkerdoorsport