Het rondje van... Yara Kastelijn

Als veldrijdster trotseer ik de meest uitdagende parcoursen, waar je veel snelheid, techniek en kracht bij nodig hebt. Maar soms is het ook fijn om even bij te kunnen komen. Dan ga ik lekker fietsen in de natuur en zoek ik mijn ‘happy place’ op. In mijn sport vind ik gezondheid, beweging en de natuur erg belangrijk. Met de route die ik voor je heb samengesteld combineer ik deze drie onderdelen en wil ik je tegelijkertijd laten voelen hoe leuk de wielersport is. Ik hoop dat je mijn rondje rijdt. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!

  • 45 km lang
  • Hotspots zoals de rivier De Mark, Weilanden bij de Franse Baan en de Chaamse Bossen

Hotspots op de route van Yara Kastelijn

Het rondje van Yara Kastelijn is 45 kilometer lang. Je hoeft daarom geen ervaren renner te zijn.

Je begint je route op een heerlijk fietspad, kronkelend langs de rivier De Mark. Een mooi wegdek waar geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan. Het West-Brabantse landschap staat tijdens de laatste etappe van La Vuelta in de schijnwerpers, wanneer de route van de Spaanse wielerronde het peloton eveneens langs De Mark Voert.

Halverwege de route kom je voorbij de Alphense Bergen, een onderdeel van recreatieplas ’t Zand. Houd op dit deel van de route de weilanden bij de Franse Baan in de gaten; een echte hotspot! Een paar kilometer later word je volledig ondergedompeld in de natuur wanneer de route verdergaat door de Chaamse bossen. Daarbij is het leuk om te weten dat het nabijgelegen plaatsje Chaam ook een plek is die La Vuelta Holanda passeert. Wanneer je dan het bruggetje over de Boven Mark voorbij bent, zit je rustgevende ritje er zo goed als op.

Toch hoeft het zeker niet je laatste te zijn! Heb je de smaak te pakken en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan ook de rondjes van Mike Teunissen, Marianne Vos en Thalita de Jong!

En nu je na afloop van de rit toch in de buurt van Breda bent… in de stad worden tal van leuke evenementen en activiteiten rondom La Vuelta Holanda georganiseerd. Er valt dus nog genoeg te beleven in aanloop naar het grootse wielerevenement. Zo organiseert Kamu koffiebar en fietsenwinkel van 14 tot en met 19 augustus verschillende activiteiten, exposities en workshops om wielerliefhebbers samen te brengen. Of wat dacht je van een muzikaal evenement in de Grote Kerk van Breda? Klik hier voor het hele overzicht met activiteiten.

Genoten van jouw rondje? Vergeet dan je ervaringen niet te delen met @brabantsportnl en #brabantsterkerdoorsport. En bekijk zeker ook even de routes van de andere ambassadeurs.