Het rondje van... Thalita de Jong

Ik houd wel van een uitdaging! Jij ook? Met een afstand van 100km is mijn ‘rondje’ het langst. Mensen die mij wat beter kennen, weten dat ik zowel wielrenster als veldrijdster ben. Maar verwacht niet dat je door de modder hoeft te ploeteren tijdens mijn route. Ik heb ervoor gezorgd dat het traject voor iedereen geschikt is. Ik wil graag mijn passie met jou delen, want voor mij is fietsen alles. Toen ik jong was, maakte ik ritten op de mountainbike met mijn vader en zochten we samen altijd naar nieuwe uitdagingen. Mijn rondje door de prachtige natuur is voor iedereen die van fietsen houdt. Of je de uitdaging nu samen of alleen aangaat, ik wens je in ieder geval heel veel succes en vooral plezier toe!

  • 100 km lang
  • Hotspots zoals grenspaal 246, de Kreekraksluizen en Bevrijdingsmonument Welberg

Hotspots op de route van Thalita

De route die Thalita voor jou heeft samengesteld loopt in een lus om haar geboorteplaats Bergen op Zoom en leidt je door de prachtige natuur. Het startpunt is de Brabantse Wal of Zoom, zoals het ook wel in de volksmond wordt genoemd. Wanneer je jouw weg vervolgt richting Hoogerheide fiets je om vliegbasis Woensdrecht heen en kom je meteen een mooie hotspot tegen: grenspaal 246, die de grens tussen Nederland en België markeert. Naast dat Hoogerheide een bijzondere plek is vanwege de wereldbeker veldrijden en de wielerevenementen die er jaarlijks worden gehouden, ligt het ook op de route van La Vuelta Holanda. Waar het peloton op 21 augustus de weg naar Bergen op Zoom zal vervolgen, ga jij verder over de Kasseienstrook Hogerwaardpolder om daarna het Schelde-Rijnkanaal over te steken waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Kreekraksluizen.

Je adembenemende route over het water zit erop, je komt aan in Bergen op Zoom en voor het laatste deel van je route word je ondergedompeld in de Nederlandse geschiedenis. Het oorlogsmonument van Moerstraten en Bevrijdingsmonument Welberg mag je niet missen!

Wat je nog meer niet mag missen zijn de leuke activiteiten die rondom La Vuelta Holanda worden georganiseerd. Wanneer je klaar bent met je rit, zijn er dus nog meer dan genoeg mogelijkheden om de sfeer van La Vuelta Holanda te proeven. Zo is er in juli in Centrum Hoogerheide een actie waarbij verschillende kunstenaars in het thema La Vuelta spandoeken maken die vervolgens langs het parcours worden opgehangen! Ook in Breda is er ontzettend veel te beleven, van een filmfestival tot een tapasavond. Benieuwd naar alle evenementen en activiteiten? Bekijk dan hier het overzicht.

Heb je de route volbracht en nu al zin in het volgende rondje? Bekijk dan de andere routes van Marianne Vos, Yara Kastelijn en Mike Teunissen!

Vergeet jouw ervaringen niet te delen met @brabantsportnl en #brabantsterkerdoorsport. En bekijk zeker ook even de routes van de andere ambassadeurs.