Het rondje van... Mike Teunissen

Fiets jij ‘m? Mijn rondje? In mijn loopbaan heb ik inmiddels op vele plekken ter wereld gekoerst en gelukkig ook mooie resultaten weten neer te zetten. Van Roubaix tot Hamburg en Alicante, ik heb vele indrukwekkende routes mogen rijden. Maar soms is het ook fijn om het juist wat dichter bij huis te zoeken. Dan fiets ik bijvoorbeeld door mijn woonplaats Rosmalen. Soms is een beetje rust en stilte ook wel eens fijn. 😉 En dan pak ik meteen het mooie ’Den Bosch mee, waar etappe 2 van La Vuelta Holanda van start zal gaan.

  • 53 km lang
  • Hotspots zoals de polderweg Haveleij en het Diezekanaal met uitzicht op de Maas

Hotspots op de route van Mike

De route van Mike die hij speciaal voor jou heeft uitgestippeld, is in totaal 53 kilometer lang en voert je langs de mooiste natuurlandschappen. Denk bijvoorbeeld aan hotspots zoals de polderweg Haveleij of het Diezekanaal met uitzicht op de Maas en de Bossche Broek. Juist omdat Nederland zoveel moois te bieden heeft, hebben we deze plekken samen met Mike in kaart gebracht. We weten zeker dat je zult genieten! Tijdens je fietstocht rijd je in feite om Den Bosch heen, waardoor je de stad op een andere manier beleeft. Wanneer je je route start op de Moerputtenweg, weet dan dat het peloton tijdens La Vuelta Holanda daar niet ver van verwijderd is.

Als je dan eenmaal de Sint-Janskathedraal in de verte bewondert, dan zit je route er bijna op. Maar jij als echte wielerliefhebber hoeft het hier niet bij te laten. Jij rijdt natuurlijk toch ook nog de andere routes van Marianne Vos, Yara Kastelijn en Thalita de Jong? Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten die in ’Den Bosch rondom La Vuelta Holanda worden georganiseerd. Er valt dus nog genoeg te beleven in aanloop naar het grootse wielerevenement. Zo wordt er op 20 augustus in een Wielercafé in de Verkadefabriek de nieuwe compositie La Vuelta en Brabante uitgevoerd door het speciaal hiervoor samengestelde Strava Orchestra. Of wat dacht je van Het NK-slowbiking toernooi dat zich eveneens op 20 augustus in Den Bosch afspeelt? Benieuwd naar nog meer leuke evenementen en activiteiten? Bekijk dan hier het gehele overzicht.

Heb je de route volbracht en nu al zin in het volgende rondje? Wij hopen van wel! Vergeet jouw ervaringen niet te delen met @brabantsportnl en #brabantsterkerdoorsport. En bekijk zeker ook even de routes van de andere ambassadeurs.