Het rondje van... Marianne Vos

Op 6-jarige leeftijd maakte ik mijn eerste kilometers op de racefiets. Ik denk nog vaak terug aan hoe ik toen genoot en nu nog steeds geniet van het fietsen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je altijd moet denken aan waarom je de sport in de eerste plaats bent gaan doen en dat plezier je belangrijkste motivatie moet zijn. Omdat ik met iedereen mijn passie voor de wielersport wil delen, heb ik een speciale route samengesteld. Een route die echt dat plezier belichaamt. Ik hoop dat je ervan geniet!

  • 71 km lang
  • Hotspots zoals Vestingstad Heusden en een prachtige route langs de Maas

Hotspots op de route van Marianne Vos

Het rondje van Marianne Vos gaat door haar woonplaats Babyloniëbroek en loopt grotendeels door het Land van Heusden en Altena. Het traject is 71 kilometer lang en vormt een mooie afwisseling tussen zowel landelijke als stedelijke gedeeltes.

Je weg begint ter hoogte van Rijswijk met een mooi uitzicht op de Maas. Wanneer je de Wilhelminasluis passeert, kom je op ongeveer een derde van de route een hotspot tegen: De Heusdense brug. Heusden, dat al rond 1200 ontstond, is vooral bekend als zeventiende-eeuwse vestingstad. Het historische stadje is een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en vanaf deze zomer ook voor wielerfans! La Vuelta Holanda loopt namelijk tijdens de etappe ’s-Hertogenbosch-Utrecht door Heusden heen. Wanneer je dus het rondje van Marianne Vos rijdt, weet dan dat je je op exact hetzelfde parcours begeeft als de renners tijdens La Vuelta Holanda. Naast het feit dat het peloton over de Heusdense brug fietst deze zomer, komen ze ook langs een andere hotspot, namelijk de Pannenkoekenbakker. Dit pannenkoekenrestaurant is gevestigd in een prachtig historisch pand.

Wanneer je Heusden verlaat, gaat de route verder voorbij de Bergsche Maas die uitmondt in Nationaal Park de Biesbosch. Zo’n ontspannen tocht langs het water levert veel mooie plekken op, zoals Sluis Gansoyen en fietspad Kapelsche Veer. Het laatste gedeelte van de route voert je door Meeuwen, waar je misschien wel de Marianne Vos rotonde tegenkomt, om vervolgens te eindigen in haar woonplaats Babyloniënbroek.

Jij als echte wielerliefhebber hoeft het hier niet bij te laten. Ben jij net zo fanatiek als Marianne? Bekijk dan ook de rondjes van Mike Teunissen, Yara Kastelijn en Thalita de Jong!

Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten die in Den Bosch, Breda en omstreken rondom La Vuelta Holanda worden georganiseerd. Er valt dus nog genoeg te beleven in aanloop naar het grootse wielerevenement. Bekijk hier het overzicht.

Vergeet jouw ervaringen niet te delen met @brabantsportnl en #brabantsterkerdoorsport. En bekijk zeker ook even de routes van de andere ambassadeurs.