EK Veldrijden ook als ‘corona-editie’ van waarde voor Brabant

In tijden van COVID-19 alsnog een EK Veldrijden organiseren om sportief, zakelijk én maatschappelijk te inspireren. Met die ambitie vertrokken de organisator en partners – waaronder BrabantSport – van het kampioenschap. Juist in deze moeilijke tijd is sport belangrijk en doordat bedrijfsleven en overheid nauw met elkaar optrokken, konden Brabanders afgelopen weekend alsnog volop vanuit huis genieten van topsport. Achter de schermen zette BrabantSport haar verbindende rol in en bracht de overheid, het bedrijfsleven en sportbonden samen en droeg op deze manier bij aan de totstandkoming van het EK.

Zoals altijd als BrabantSport betrokken is, waren de ambities groter dan sec het te verdelen eremetaal. Wat niet wegneemt dat het evenement op het Autotron in Rosmalen met alleskunner Alvarado en de Belg Iserbyt twee mooie winnaars kent. Met een duidelijk maatschappelijk – de regionale jeugd het belang van fietsveiligheid leren en laten ervaren – en zakelijk doel – boost geven aan lokale economie en platform bieden aan partners - is het Europese kampioenschap van nóg meer waarde geweest voor de regio.

PVR20201108 380 foto Peter van Rooij dag 2

Zo zorgt de komst van het deelnemersveld en begeleiding voor een economische impact waarmee onder andere Brabantse hotels nu meer dan ooit geholpen zijn. Op maatschappelijk vlak volgden 125 Bossche groep 8 leerlingen een programma zodat ze zich nóg veiliger door het verkeer bewegen. Met hulp van Team Jumbo-Visma renner en Team BrabantSport ambassadeur Mike Teunissen werd het een dag om nooit meer te vergeten. Verder ontvingen de aanvoerders van ambitie een persoonlijke sms van voormalig Europees Kampioen veldrijden en Team BrabantSport ambassadeur Yara Kastelijn om zo het EK alsnog op een bijzondere manier te beleven. Stuk voor stuk initiatieven die #brabantsterkerdoorsport maken. Leuke extra bijkomstigheid was dat niemand minder dan Team BrabantSport oprichter Marianne Vos als analist bij de NOS aanschoof.