Eindhoven Airport geeft BrabantSport vleugels

In een tijd waarin veel contracten en overeenkomsten worden ontbonden, zal het ‘samenlevingscontract’ tussen Eindhoven Airport en BrabantSport juist met drie jaar verlengd worden. “Heel logisch”, vertelt directeur Roel Hellemons van Eindhoven Airport. “We kijken vooral naar de lange termijn. Natuurlijk zijn er veel uitdagingen door de coronacrisis, maar de samenwerking met BrabantSport is voor ons van groot belang. Dit partnership past bij ons, want sport verbindt en dat past weer uitstekend bij de rol die Eindhoven Airport in de regio wil vervullen. We zeggen echt niet overal ‘ja’ op, zeker niet als er economisch wat tegenwind is, maar deze rol als aanvoerder van ambitie van BrabantSport is voor ons erg belangrijk.”

Meerwaarde

Op de vraag wat de winst van deze samenwerking is voor Eindhoven Airport komt de meerwaarde direct op tafel. “Wij willen er zijn voor de regio. Dat is in eerste instantie Eindhoven en omgeving, maar eigenlijk bedoel ik daar de hele provincie Brabant mee. Het verbindende karakter van sport past daar uitstekend bij. Wij zijn de internationale poort naar Brabant als het bijvoorbeeld om grote sportevenementen gaat. Helaas is de Vuelta niet in Brabant ‘geland’ deze zomer, maar voor zulke grote wedstrijden hebben wij een echte rol als toegangspoort naar onze provincie. Naast deze internationale verbinding is ook het verbonden zijn met de regio voor ons van belang. Sport is een ideale manier om zaken te verbinden. Dankzij de businessclub van BrabantSport leggen we nieuwe contacten. Dat kan zelfs op sportieve wijze, zoals laatst toen we een fietstocht maakten in het kader van de Tour de France. Ook onze link naar de Formula E is zo tot stand gekomen. Wij zijn aangesloten bij het initiatief om de elektrische raceklasse naar Eindhoven te halen. Hierdoor kan de regio zich op een internationaal podium presenteren. Last but not least is het voor ons bedrijf goed om de sportcultuur te omarmen. Sporten en vitaliteit horen bij Eindhoven Airport. Verleden jaar oktober hebben we met een aantal mensen deelgenomen aan de marathon van Eindhoven.”

"Sporten en vitaliteit horen bij Eindhoven Airport"
Roel Hellemons

Internationale contacten

Er is zeker nog een level waaraan Roel een slinger wil geven. “In de buitenwereld moet nog duidelijker worden dat Brabant dé sportregio is waar topsportevenementen gehouden moeten worden. Wij werken daar graag aan mee door het inzetten van onze internationale contacten. Dat helpt om de regio nog beter internationaal op de kaart te zetten. Daarbij is het natuurlijk ook goed voor ons als internationale sportevenementen in Brabant worden gehouden. Daarnaast gaan we zo snel als mogelijk ons voorterrein beschikbaar stellen voor de activatie van grote sportevenementen” Toch kan niet ontkend worden dat ook zijn bedrijf door een lastige periode heen moet vanwege de sinds maart ontstane situatie. “Klopt helemaal, het is een dramatisch jaar en voorlopig zijn we ook nog niet terug op het oude niveau. Omdat we in een hele sterke regio liggen ben ik positief over het herstel. Dat zal nog wel anderhalf jaar kunnen duren, maar we willen geen zaken stopzetten waar we later spijt van krijgen. Vandaar ook onze nieuwe verbintenis van drie jaar waarin we juist onze regio nog verder willen versterken.” Als CEO van een groot bedrijf blijft er voor Roel nog tijd over om zelf ook van sport te genieten. In zijn woonplaats Breda grijpt hij geregeld zijn gravelbike om lekker onverhard door de bossen te crossen. “Daarnaast loop ik ook graag een rondje op tempo door het Mastbos. Helaas is er dit jaar geen échte Bredase Singelloop, want qua sfeer is dat – samen met de marathon Eindhoven – een favoriet sportevenement. Toch is mijn Brabantse sportheld weer een fietser, een wel heel veelzijdige overigens. Mathieu van der Poel levert ongekende prestaties. Daarnaast is hij heerlijk nuchter en ben ik vooral onder de indruk van de wijze waarop hij in de sport staat. Hij doet vanuit zijn passie voor de sport gewoon wat hij het liefst doet.”