BrabantSport opent nieuwe deuren voor Aanvoerder van Ambitie Vaessen

Onze businessclub blijft maar groeien. In 2023 mochten we 22 nieuwe Aanvoerders van Ambitie verwelkomen en besloten 53 bedrijven hun lidmaatschap te verlengen. Maar wat betekent het nu werkelijk om Aanvoerder van Ambitie te zijn? We vroegen het aan een Aanvoerder zelf! Maatschappelijk vastgoedbedrijf Vaessen was één van de vele Aanvoerders die besloot om zelfs twee jaar trouw te blijven aan BrabantSport. De twee directeuren van Vaessen, Erik Staps en Gert-Jan Vermeulen, vertellen over de raakvlakken met BrabantSport, het maatschappelijk hart van hun bouwbedrijf en de unieke netwerkmogelijkheden die BrabantSport biedt.

Een bouwbedrijf met een maatschappelijk hart

Vaessen bouwt vastgoed met een maatschappelijke functie, zoals brandweerkazernes, scholen, zwembaden en sporthallen. “Omdat wij maatschappelijk vastgoed bouwen zijn gemeenten vaak onze opdrachtgevers. BrabantSport heeft een groot zakelijk en bestuurlijk netwerk, dus daar zit een mooi linkje. Daarnaast zien we, wanneer we de naam BrabantSport ontleden, aan beide kanten raakvlakken. Omdat we enerzijds ons hoofdkantoor en een groot deel van onze klantenkring in Brabant hebben en anderzijds veel sportaccommodaties bouwen”, leggen Erik en Gert-Jan uit. Topsport vormt de kern van BrabantSport. Toch spreekt ook de maatschappelijke impact die we willen maken Erik en Gert-Jan aan. “BrabantSport doet met Uniek Sporten Brabant heel veel voor mensen met een beperking. Toen ons werd gevraagd of we daar iets in wilden betekenen, sloegen onze werknemers daar meteen op aan. Vervolgens hebben we ons ingezet als vrijwilliger tijdens het G-Sportweekend Amarant, een mooi sportevenement voor mensen met een beperking dat wordt gesteund door BrabantSport. Maatschappelijk vastgoed en maatschappelijke betrokkenheid liggen heel dicht bij elkaar. Dus als wij ons kunnen inzetten voor een ander aarzelen we geen moment”, zeggen de directeuren van Vaessen trots.

A23 5853 internet
“BrabantSport geeft ons niet alleen tickets voor de mooiste sportevenementen, maar ook geven zij ons toegang tot hun bestuurlijk netwerk.”

Volledige toegang

Door de inzet van BrabantSport komen er ook in 2024 weer grote sportevenementen naar de provincie. Erik en Gert-Jan kijken om meerdere redenen uit naar deze BrabantSport-evenementen. Naast dat directeuren van Vaessen als fervent sportliefhebbers regelmatig op de tribune te vinden zullen zijn, openen de evenementen ook zakelijk gezien nieuwe deuren voor het bouwbedrijf uit Raamsdonksveer. “Naast tickets voor de mooiste sportevenementen en alle mooie businessclubactiviteiten waar we aan kunnen deelnemen, geeft BrabantSport ons ook toegang tot hun bestuurlijk netwerk. Dat levert ons weer een schat aan interessante contacten en informatie op”, zeggen Erik en Gert-Jan tevreden.

“Het is voor ons erg waardevol om te kunnen zeggen dat BrabantSport achter onze netwerkactiviteiten zit.”

Netwerken tijdens Libéma Open

Dat BrabantSport unieke netwerkmogelijkheden biedt werd ook afgelopen zomer duidelijk. Toen hielp BrabantSport Vaessen met het organiseren van een eigen klantevent tijdens Libéma Open. “Marcel (Manager Partnerships BrabantSport, red.) en Koen (Activatie- en Eventmanager BrabantSport) hadden alles tot in de puntjes geregeld. Van de kleine details zoals de hapjes en de drankjes tot het regelen van voormalig tennisser Paul Haarhuis als gastpreker: alles klopte! Het is voor ons bovendien erg waardevol om te kunnen zeggen dat BrabantSport achter onze netwerkactiviteiten zit, omdat BrabantSport een goede relatie heeft met de Provincie Noord-Brabant. Uit die hoek komen nogmaals veel van onze opdrachtgevers. Dit klantevent was zeker voor herhaling vatbaar. We zijn geen multinational, dus dan is het mooi dat BrabantSport dit voor ons uit handen neemt en zo’n event op een leuke, professionele wijze voor ons faciliteert en organiseert. Het is fijn als je gasten uitnodigt dat je dan weet dat alles dik in orde is. We hebben vertrouwen in BrabantSport. Als wij door in één keer twee jaar te verlengen BrabantSport nóg sterker kunnen maken, dan doen wij dat maar al te graag”, concluderen Erik en Gert-Jan.

20231220 MGF6842 1