BrabantSport Spelen

Filteren

Nadat we tijdens de oorspronkelijke periode van de Olympische Spelen, de Olympische Team BrabantSport ambassadeurs aan het woord hebben gelaten. Is het nu de beurt aan onze Paralympische Team BrabantSport ambassadeurs. Ook zij worden op diverse manieren geïnterviewd. Zo komt er onder andere een podcast met Maikel Scheffers, daagt Kenny van Weeghel je uit om mee te doen aan een challenge en maken Sanne Voets en Kelly van Zon tijd vrij voor een Whatsapp interview. Allemaal met reden om Brabanders te inspireren, te laten bewegen en daardoor Brabant sterker te maken door sport. Bijna dagelijks komt er een content format online, het is op de dag dat de ambassadeur in kwestie ook in actie zou komen. Houd de kanalen in de gaten, want vanaf zondag 30 augustus beginnen we met onze Paralympische editie van de BrabantSport Spelen!

Brabant Sport visual open bestand
Team BrabantSport

Op naar haar eerste Paralympische Spelen!

Ze zou eigenlijk meedoen aan de Finale van de 200m T64, maar die moet wachten tot volgend jaar. Nu Tokyo 2020 is uitgesteld heeft ze haar blik volledig gericht op volgend jaar!

M ARLENE VISUAL
Team BrabantSport

Op de weg terug voor Tokyo 2021!

Marlene van Gansewinkel kwalificeerde zich voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en pakte daar meteen al een bronzen medaille op het onderdeel verspringen. De 25-jarige Tilburgse liet op haar eerste Paralympische Spelen meteen zien wat we van haar kunnen verwachten. Vandaag spreken we haar over het verplaatsen van de Paralympische Spelen, hoe zij ooit begon met atletiek en over waarom teruggaan naar Brabant als thuiskomen voelt.

Kelly en Sanne visual BS Spelen
Team BrabantSport

Geroutineerde Paralympiërs appen met elkaar

Sanne Voets en Kelly van Zon zijn beiden niet onbekend op de Paralympische Spelen. Samen hebben ze al 4 Paralympische medailles, waaronder 3 gouden plakken! We spreken de amazone en de tafeltennisster vandaag over het uitstellen van de Paralympische Spelen, wie hun Brabantse sportidool is en over hoe ze zich voorbereiden op de Paralympische Spelen. Bekijk de video en je bent weer helemaal bij over deze Brabantse toppers!

Brabant Sport Challenge Kenny van Weeghel
Team BrabantSport

5-voudig Paralympische Spelen deelnemer heeft een ...

Kenny van Weeghel gaat volgend jaar voor zijn 6e deelname aan de Paralympische Spelen in Japan. Om op topniveau te blijven presteren is voeding bijvoorbeeld van groot belang voor hem. Hij vraagt zich af wat jij eet voor een wedstrijd of voor een training? Laat het ons weten via #brabantsterkerdoorsport, info@brabantsport.nl of via DM. Maak kans op kaartjes voor de Efteling!

Brabant Sport Podcast visual met Maikel
Team BrabantSport

De expert in het winnen van prijzen

Hij heeft op zijn palmares onder andere 7 Grand Slam titels, Paralympisch brons, meervoudig wereldkampioen en voormalig nummer 1 van de wereld. Deze Paralympische tennisser weet als geen ander wat er nodig is om te winnen. Marcel Balkestein spreekt Maikel 'Rollie' Scheffers in een nieuwe BrabantSport Podcast aflevering.

Brabant Sport Podcast Harrie Lavreysen
Team BrabantSport

Lichtflits uit Luyksgestel aan het woord

De wereld lag aan zijn voeten toen de baanwielrenner drie gouden medailles won op het afgelopen WK. Hij was in bloedvorm en werd elke week nog beter. Toen kwam daar de beslissing dat de Olympische Spelen werden uitgesteld, wat was zijn reactie daarop en hoe gaat hij daarmee om? Marcel Balkestein spreekt 'de Lichtflits uit Luyksgestel' in een nieuwe BrabantSport Podcast aflevering.

Brabant Sport Challenge Lidewij Pien Frederique
Team BrabantSport

Oranje internationals dagen je uit!

Hockeyfans opgelet! Jullie worden uitgedaagd door drie (!) Oranje internationals! Deze hockeysters van HC 's-Hertogenbosch zouden deze week meedoen aan de Olympische Spelen maar in plaats daarvan staan ze op de trainingsvelden in Den Bosch. Bedachten gezamenlijk een challenge voor jullie!

Brabant Sport Live QA Pieter Braun Mink van der Weerden
Team BrabantSport

Twee Olympiërs gaan het gesprek aan met elkaar!

Zet twee Olympiërs bij elkaar in een Instagram live Q&A en wat krijg je dan? Mink van der Weerden (hockey, 31 jaar) en Pieter Braun (meerkamp, 27 jaar) gaan met elkaar het gesprek aan. Van alles komt voorbij; de sport, nieuwe wegen die ingeslagen zijn en natuurlijk de Olympische Spelen.

Brabant Sport Whatsappen Danielle van de Donk en Kika van Es
Team BrabantSport

Hoe kwam Kika van Es de corona periode door? En wa...

We spreken de twee voetbalsters via Whatsapp en leggen ze een aantal vragen voor. In 5 minuten ben je weer volledig bij!

Partners