Trots op onze Olympiërs

De Olympische Winterspelen zitten erop! Tijd om de balans op te maken. De Nederlandse equipe behaalt in Peking een aantal van 17 medailles, waarvan 8 gouden. Een prachtige prestatie. Van de 17 medailles zijn er 2 rood-wit gekleurd waaronder eentje van Ireen Wüst uit Goirle. Ze schreef geschiedenis met haar gouden 1500m race. We zijn enorm trots op alle deelnemers aan de Olympische Winterspelen.

Hoe presteerden de Brabanders?

Ireen Wüst
Met een magistrale 1500m won Ireen voor de 6e keer goud en dat op 5 (!) verschillende Olympische Winterspelen, een uniek record. Met een bronzen medaille op de ploegenachtervolging sloot ze haar imposante Olympische loopbaan af.

Lindsay van Zundert
Met haar 17 jaar was ze de jongste deelneemster van TeamNL op deze Olympische Winterspelen. In Peking maakte ze tijdens de vrije kür in de olympische finale veel indruk. Met een totaalscore van 175,81 leverde haar dat een achttiende plaats op. Een mooi resultaat voor de kunstschaatster uit Etten-Leur.

Lichtprojectie voor de Brabantse Olymiërs
Lichtprojectie voor de Brabantse Olymiërs

Janko Franjic, Jelen Franjic en Stephan Huis in ’t Veld
De Nederlandse viermansbob met o.a. Janko, Jelen en Stephan hadden de ambitie voor een top-12 klassering, maar dat bleek helaas een te grote droom . Na de derde heat eindigde het team op een 26ste plek. Het is voor het eerst dat dit team deelnam aan de Olympische Winterspelen.

Niek van der Velden
Snowboarder Niek van der Velden deed op de Winterspelen mee aan de onderdelen ‘slopestyle’ en ‘big air’. Bij het eerste onderdeel haalde de Nispenaar de finale helaas niet, bij het tweede onderdeel eindigde hij op een zeer verdienstelijke 6e plaats.

Paralympische Spelen
Nu de Olympische Winterspelen ten einde zijn, staan de de Paralympische Winterspelen alweer voor de deur. Deze vinden plaats tussen 4 en 13 maart. Aan deze editie nemen helaas geen Brabantse sporters deel. Maar, wij zijn ervan overtuigd dat alle aanwezige TeamNL sporters iedereen, met én zonder beperking of aandoening inspireren om te gaan bewegen.