Trots op Brabants aandeel in medaillespiegel

De Olympische Spelen zitten erop! Tijd om de balans op te maken. De Nederlandse equipe behaalt in Tokyo maar liefst 36 medailles, een recordoogst na 25 medailles in Sydney (2000). Van de 36 medailles van TeamNL zijn er 9 rood-wit gekleurd. En daar zijn we enorm trots op!

Onze Team BrabantSport ambassadeur Harrie Lavreysen (baanwielrennen) sleept maar liefst 3 plakken binnen. Hij wint goud in de teamsprint én individueel en pakt het brons op het onderdeel keirin. De van origine Brabantse Shanne Braspennincx pakt op datzelfde onderdeel goud. Brabant heeft ook een levensgroot aandeel in het goud van de hockeyvrouwen. Met Brabanders Marloes Keetels, Margot van Geffen, Laura Nunnink, Malou Pheninck én Team BrabantSport ambassadeurs Pien Sanders, Frédérique Matla en Lidewij Welten.

Maar dit is niet alles. Judoka Sanne van Dijke won het brons en droeg deze medaille na een moeilijk jaar op aan haar overleden broer. Roeister en Team BrabantSport ambassadeur Lisa Scheenaard (roeien, dubbel twee) pakte de eerste Brabantse plak tijdens de Spelen in Tokyo en zorgde voor een ommekeer in het succes van TeamNL. Vele plakken zouden volgen. Zoals de nieuwe (Brabantse) chef d’équipe Pieter van den Hoogenband al zei; ‘We kwamen om verhalen te maken, maar hebben geschiedenis geschreven!’, en zo is het!

De Brabantse buit nog even op een rij

Goud: Harrie Lavreysen 2x (sprint en teamsprint), Shanne Braspennincx (keirin) en de hockeysters Malou Phenincx, Lidewij Welten, Frédérique Matla, Marloes Keetels, Pien Sanders, Margot van Geffen en Laura Nunnink.

Brons: Harrie Lavreysen (keirin), Maikel van Vleuten (springen paarden), Sanne van Dijke (judo -70 kg), Annemiek Bekkering (zeilen, 49e FX, samen met Annette Duetz), Lisa Scheenaard (roeien, dubbel 2, samen met Roos de Jong)

Vanuit BrabantSport zijn we enorm trots op de prestaties van alle Brabantse toppers in Tokyo en we feliciteren hen dan ook van harte! Jullie inspireren én motiveren alle Brabanders. Samen maken we #brabantsterkerdoorsport

Paralympische Spelen
Met het einde van de Olympische Spelen, staan de Paralympische Spelen alweer voor de deur. Deze vinden plaats tussen 24 augustus en 5 september. Team BrabantSport ambassadeurs die dan voor het Nederlands team uitkomen zijn: Maikel Scheffers (rolstoeltennis), Sanne Voets (paralympisch dressuur), Kelly van Zon (tafeltennis), Marlene van Gansewinkel (atletiek), Kimberly Alkemade (atletiek) en Kenny van Weeghel (wheelen). Ook Brabanders Amy Siemons (atletiek), Niels Vink (rolstoeltennis) en Frederique van Hoof (als duo met Kelly van Zon) strijden in Tokyo om een medaille. Hopelijk volgen ook tijdens de Paralympische Spelen weer vele Brabants gekleurde plakken.