Roy Meyer over het digitaal lespakket: ‘Ontdek de magie van sport en je hebt er je hele leven profijt van’

Topjudoka Roy Meyer is een van de vele Brabantse ambassadeurs die het digitaal lespakket van BrabantSport met veel toewijding en plezier ondersteunt. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen op wat voor manier dan ook in aanraking komen met het plezier van sporten en bewegen. Dat is iets wat in mijn leven heel belangrijk en bepalend is geweest’, vertelt Roy Meyer tijdens het startsein van het proefproject op basisschool De Troubadour in Eindhoven.

‘Ik heb op jonge leeftijd de magie van sporten ontdekt en dat heeft me voor de rest van mijn leven lessen gegeven die ik ook op andere vlakken in het leven meeneem. Sporten heeft mij geholpen om mijn energie kwijt te kunnen. Ik heb mezelf door het sporten beter leren kennen, ik heb mijn lichaam beter leren kennen, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik beleef vooral heel veel plezier aan het sporten.’

‘Ik zie het zo: je leeft je hele leven in je lichaam. Het is een soort voertuig van je geest, van wie jij bent. Dan is het heel fijn als je dankzij het sporten lekker in je vel zit. Ik vind het heel belangrijk om kinderen het basisplezier van bewegen mee te geven zodat ze daar de rest van hun leven profijt van hebben.’

‘Ik zie het digitaal lespakket als een heel leuke manier om het plezier in sporten te promoten. Met het lespakket kun je heel veel kinderen bereiken. En dan maakt het voor de leerlingen extra leuk als er topsporters aan verbonden zijn want daar kijken ze toch tegenop’, zegt Meyer nadat hij op de Eindhovense basisschool een beweegles heeft verzorgd aan ruim 150 enthousiaste kinderen.

In het digitaal lespakket is Meyer verantwoordelijk voor de module omgaan met tegenslagen en verlies. ‘Ik praat over mijn eigen ervaringen – over de problemen die ik in mijn jeugd heb gekend – en wat sport voor mij heeft betekend.’ Bovendien verzorgt Meyer in het lespakket een module bewegen waarbij hij actie-reactie-spelletjes doet en de leerlingen hierbij uitdaagt.