Ranomi Kromowidjojo aan de slag bij BrabantSport

BrabantSport stelt oud Olympiër Ranomi Kromowidjojo aan als ervaringsdeskundige en projectleider maatschappelijk. Door haar ervaring als topsporter is ze een enorm waardevolle toevoeging voor BrabantSport. Met deze aanstelling versterkt BrabantSport de maatschappelijke kracht van topsport.

Kromowidjojo gaat zich in haar functie richten op onze Team BrabantSport Ambassadeurs, bestaande uit (voormalig) topsporters die zich graag willen inzetten voor maatschappelijke doelen. Kromowidjojo zal actief de maatschappelijke interesses van de ambassadeurs matchen met projecten die bijdragen aan de versterking van Brabant als sportieve provincie. Daarnaast zal zij fungeren als ervaringsdeskundige binnen het TeamNL centrum Zuid van BrabantSport.

Topsporters fungeren door hun toewijding en succesverhalen als inspiratiebron en rolmodel. In Brabant willen de topsporters zich inzetten voor een gezonde levensstijl én voor een regio waarin talent tot bloei komt. Bovendien nemen topsporters vaak deel aan educatieve programma's om vaardigheden bij jongeren te bevorderen. Kortom: sport brengt mensen samen en bevordert zo de sociale cohesie.

Kromowidjojo: "Als voormalig topsporter was ik al vertrouwd met BrabantSport. Sinds mijn besluit om twee jaar geleden te stoppen met zwemmen, bleef ik regelmatig langsgaan bij het zwembad in Eindhoven, De Tongelreep. Uit deze bezoeken ontstonden interessante gesprekken, die nu hebben geleid tot deze nieuwe uitdaging", aldus de oud zwemkampioene. "Ik kijk ernaar uit om de maatschappelijke waarde van sport in Noord-Brabant te vergroten, zowel als projectleider als ervaringsdeskundige voor de opkomende generatie topsporters. Als geen ander begrijp ik de uitdagingen die komen kijken bij de overgang van sporttalent naar topsporter. Deze combinatie vormt voor mij een boeiende uitdaging waar ik enthousiast naar uitkijk!"

Nienke Nijenhuis, directeur Sportief bij BrabantSport, verheugt zich op de samenwerking. Met de komst van Ranomi voegen we een meervoudig olympisch medaille winnares toe aan ons team. Een collega met zoveel kennis en ervaring is een grote aanwinst voor BrabantSport home of TeamNL Zuid!”

Ook Marieke Maas, directeur maatschappelijk bij BrabantSport, is erg enthousiast over de aanstelling van Ranomi. "Wij zijn ervan overtuigd dat ze een waardevolle toevoeging is aan ons team met haar ervaring en expertise. Samen streven we naar een verdere versterking van maatschappelijke impact. Ranomi staat als topsporter én rolmodel bekend om haar toewijding en doorzettingsvermogen. Dat inspireert anderen om hun doelen te bereiken. Haar inzet voor maatschappelijke betrokkenheid voegt een waardevol element toe aan onze samenwerking. Samen ontwikkelen we initiatieven die niet alleen de sportgemeenschap, maar ook de bredere samenleving positief beïnvloeden. Met Ranomi in ons team streven we naar nog meer maatschappelijke impact.”