Hét Brabantse fietsshirt; nu te koop in de Brabantse Decathlon vestigingen

Deze zomer strijkt La Vuelta onder andere neer in ons eigen Brabant. Geen beter moment voor de verkoop van hét Brabantse fietsshirt. Bemachtig jij één van de exemplaren? Ben er snel bij. Het shirt is tijdelijk verkrijgbaar bij de Brabantse Decathlon vestigingen of online te koop.

Brabantse jeugd ontwierp met deze ontwerpwedstrijd hét Brabantse fietsshirt, en droeg het beste idee aan om meer kinderen op de fiets te krijgen. Uit zo'n 250 inzendingen, koos de jury het winnende ontwerp van Mike Nieuwkoop uit Eethen. Mike is zelf een BMX talent en doet het zowel nationaal als internationaal enorm goed. Hij hoopt ooit wereldkampioen Twan van Gendt op te volgen. Nu al wordt Mike gecoacht door Twan en is hij vaak te vinden op de trainingsbaan van Twan in Ammerzoden.

Op basis van zijn prachtige inzending ontwierp designer Iris Slappendel hét Brabantse wielershirt en casual shirt. En dat shirt kun jij nu kopen bij de Brabantse Decathlon vestigingen of online bestellen!

De opbrengst van de verkoop van het fietsshirt gaat naar de uitvoering van het beste fietsidee. Niek de Bruijn uit Kruisland diende het winnende idee in om meer kinderen vaker op de fiets te krijgen. Zijn tekening gaat over veiligheid van de fietser in het verkeer, met daarbij een verkeersbord als instrument. Heel belangrijk, want als je fietst wil je dat natuurlijk veilig doen. Nieks ontwerp vormt de basis van het concept ‘Meer kinderen op de fiets’ dat ervoor zorgt dat meer kinderen vaker én veiliger gaan fietsen.

Sjees je shirt is een initiatief van Ons Brabant Fietst en BrabantSport en heeft de volgende organisaties als partner; Provincie Noord-Brabant, Decathlon, Brabants Mobiliteitsnetwerk, More2Win, Yarn Cycling, SSNB, Brabant Cycling Network, BrabantStad