Finalisten 12e Dutch Sports Innovation Award zijn bekend!

Op dinsdag 8 december wordt tijdens het jaarlijkse Sport Innovatie Congres de 12e Dutch Sports Innovation Award uitgereikt. Een stimuleringsprijs voor innovatieve en kansrijke producten en diensten op het gebied van sport & bewegen. De vakjury heeft uit ruim 15 inzendingen FreeKickPro, CityLegends en Sports-f(x) geselecteerd als finalisten. Tijdens het congres wordt de winnaar van de award, t.w.v. € 15.000 bekend gemaakt.

Digitaal maakten uit de inschrijving geselecteerde innovatieve ondernemers hun opwachting tegenover een deskundige jury, die bestaat uit Koen Lemmink (Rijksuniversiteit Groningen), Dirk Vinken (FGHS), Mariken Leurs (RIVM), Peter Kentie (Eindhoven 365) en Jan Hoefnagels (zelfstandig ondernemer en consultant). Aanvullend op hun inzending, kregen de ondernemers 5 minuten om de jury te overtuigen waarom hun innovatie de opvolger moest worden van TrueBike, de winnaar van 2019.

Na een uitgebreid juryberaad zijn de drie finalisten geselecteerd op basis van onder meer markpotentie en bijdrage aan een vitale of sportieve samenleving. FreeKickPro, CityLegends en Sports-f(x) maken tijdens de digitale editie van het 17e jaarlijkse Sport Innovatie Congres hun opwachting voor de uitreiking van de Dutch Sports Innovation Award.

FreeKickPro

FreeKickPro zorgt met haar innovatieve muur voor het trainen van vrije trappen voor een nieuwe dimensie in de professionele voetbalwereld. De muur biedt zowel spelers als keepers de mogelijkheid om vrije trappen te trainen in een wedstrijdachtige setting. Met de data die beschikbaar komt kunnen trainers hun spelers het rendement van spelhervattingen in wedstrijden vergroten.

CityLegends

CityLegends heeft 's werelds eerste smart sports urban platform ontwikkeld waarin de versplinterde urban community verbonden wordt door de passie waar ze van houden. Het concept betrekt bedrijven met high -end brandactivations, onontdekte inzichten en levert innovatieve manieren om steden om te vormen tot smart city playgrounds voor urban sports die daarmee de kwaliteit van leven in steden bevordert.

Sports-f(x)

Sports-f(x) lanceert de NextRound Boxing Bag. De NextRound Boxing Bag is de eerste slimme vrijhangende bokszak die nauwkeurige feedback geeft over de impactkracht, timing en precisie van stoten en trappen. De data en feedback van workouts wordt real-time weergeven, waardoor de innovatie ook goed individueel en zonder trainer kan worden gebruikt.

Meer informatie over de 12e Dutch Sports Innovation Award en het 17e Sport Innovatie Congres is te vinden op http://sport-innovatiecongres.nl/.