Chefkok Wouter Rutten deelt topsportgerechten

Voeding is een heel belangrijk aspect in de carrière van een topsporter. Het kan een topsporter maken of breken. Onze TeamNL kok Wouter Rutten zorgt ervoor dat onze sporters goed, gezond én de juiste hoeveelheid eten. Je vindt hier in aanloop naar de Paralympische Spelen gezonde snacks die je tijdens de Spelen zonder schuldgevoel kunt nuttigen. Ga jij deze recepten proberen? We zijn benieuwd!

1. BrabantSportReep

Wat heb je nodig?

  • 50 gram havervlokken
  • 35 gram honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 15 gram gemengde noten (in stukjes gehakt)

Bereidingstijd:
15 minuten

Bereidingswijze:

  • Meng de ingrediënten in een kom;
  • Verdeel het geheel op een bakplaat met bakpapier;
  • Maak 4 nette repen van ±20 gram;
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (afhankelijk van je soort over);
  • Bak de repen in 10min gaar.

2. Tonijntaart

Wat heb je nodig?

  • 3 blikjes tonijn op waterbasis (450 gram uitgelekt gewicht), waarvan 150 ml opgevangen lekwater van de tonijn
  • 100 gram geraspte geitenkaas 30+
  • 3 eieren
  • 100 gram havermout
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden;
  • Tonijn met 150 ml tonijnvocht, de helft van de geitenkaas en overige ingrediënten bij elkaar in een grote kom doen en goed door elkaar mengen;
  • Bekleed een springvorm met bakpapier;
  • Stort het mengsel in de springvorm, goed verdelen en aandrukken;
  • De andere helft van de geraspte geitenkaas over de taart verdelen;
  • Bak de taart in circa 30 minuten lichtbruin.

3. Gebakken havercake

Wat heb je nodig?

  • 7 eieren
  • 250 gram havermout
  • 2 lepels kaneel
  • 300 gram appel, in stukjes van 1 cm gesneden
  • 100 gram honing
  • 100 gram rozijnen
  • 150 gram aardbeien in halve stukken

Bereidingstijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 35 minuten

Bereidingswijze

  • Verwarm de (huis)oven voor op 180 graden. (professionele oven op 170 graden);
  • Kluts de eieren goed los en meng dan met een spatel de havermout en de kaneel er door heen;
  • Voeg de appel met rozijnen, honing en aardbeien toe en spatel alles goed door elkaar;
  • Doe het geheel in een cakeblik van 30cm, die je van tevoren met bakpapier bekleed;
  • Bak het geheel 35 minuten in de oven;
  • Check of de cake goed stevig aanvoelt, anders nog ca. 10 minuutjes laten nagaren in de over (ligt aan soort huisoven!);
  • Neem de cake gelijk uit de bakvorm en laat hem afkoelen;
  • Daarna aan plakken snijden;
  • Neem een portie en bewaar de rest in de koelkast of verpak de plakken en bewaar in de vriezer.