BrabantSport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds lanceren crowdfunding platform voor Brabants toptalent

Brabant barst van het talent. Brabantse topsporters schitteren al jaren op de hoogste (inter)nationale podia; op EK’s, WK’s en de Olympische en Paralympische Spelen. Het TeamNL centrum van BrabantSport ondersteunt, in samenwerking met NOC*NSF, topsporters en talenten die in een fulltime topsport of opleidingsprogramma van een bond trainen. Deze ondersteuning is met name gericht op topsportleefstijlcoaching prestatiegedrag, strength & conditioning, voedingsadvies en huisvesting. Door de grote vraag naar financiële steun vanuit individuele, regionale talenten lanceert BrabantSport samen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds een crowdfunding platform, zodat alle Brabantse talenten hun dromen zonder financiële tekortkomingen kunnen verwezenlijken.

Talentboek Brabant

De crowdfunding pagina getiteld ‘Talentboek Brabant’ is geheel opgemaakt in de huisstijl van BrabantSport en is daarmee de eerste custom pagina op de website van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Talentboek Brabant is een podium voor Brabantse sporttalenten waarop ze zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs.

Nienke Nijenhuis, Directeur Sportief van BrabantSport is trots op de samenwerking: “Vanuit ons TeamNL centrum ondersteunen we niet alleen TeamNL atleten. We vinden het belangrijk dat ook regionale talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om die reden ondersteunen we ook een aantal Regionale Talenten Centra waarbij we ons focussen op de sporten rondom wielrennen, zwemmen, turnen en urban sports. We krijgen echter veel vragen van individuele talenten uit onze provincie om hen ook financieel te ondersteunen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, trainingsstages etc. We kunnen helaas niet rechtstreeks aan deze vraag voldoen. We vinden het als TeamNL centrum van BrabantSport belangrijk om alle talenten in Brabant de kans te geven om zich verder te ontwikkelen. Daarom hebben we speciaal voor onze Brabantse sporttalenten deze crowdfunding pagina samen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds ontwikkeld.”

100% naar talent

Het Talentboek Brabant is een gratis crowfunding platform voor talenten. Dit betekent dat 100% van de inkomsten naar talent gaat en dat daarmee talenten geen kosten hoeven te maken. Volgens voormalig langebaanschaatsster en Olympische kampioene Yvonne van Gennip is BrabantSport een belangrijke partner voor haar Talent Fonds: “Talent mag niet verloren gaan wegens financiële tekorten. Door de samenwerking met BrabantSport bieden wij alle sporttalenten uit Brabant de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een crowdfundactie om zo hun financiële doelen te bereiken.”

Op Talentboek kunnen talenten zelf een gratis crowdfundcampagne starten voorzien van een persoonlijk verhaal en het gewenste geldbedrag. Inmiddels hebben al 39 talenten en 5 teams hun weg naar de crowdfunding pagina gevonden en staan er 15 campagnes live. Brabants sporttalent kan nu ongelimiteerd dromen van sportieve hoogtepunten.