Hockey

Joep de Mol

Joep, ooit van Push in Breda overgestapt naar het toenmalige team van Michel van de Heuvel (Oranje Zwart), noemt de inmiddels Oranje Rood gedoopte Eindhovense club, zijn mooiste Brabantse plekkie. “Dat is echt mijn club, daar heb ik mijn vrienden en met hen de mooiste dingen beleefd. Mijn nieuwe driejarig contract is net getekend en ik hoop nog wat landstitels te kunnen toevoegen aan de twee die ik al bezit. Natuurlijk zijn ook de Olympische Spelen in 2021 zijn belangrijkste sportieve droom”

Joep is gezegend met twee componenten, snelheid én uithoudingsvermogen. Als verdediger benut hij als geen ander deze twee zaken.

Joep is naar eigen zeggen altijd wel een speler geweest die opbloeit als er mensen om hem heen zijn. “Je kunt zeggen dat ik wel aanwezig ben in een groep. Het allerhoogste woord heb ik niet, maar ik zit wel in de groep die het hoogste woord voert. Bij Oranje Rood overigens iets meer dan in het nationaal team. Overigens denk ik wel altijd eerst na voordat ik iets zeg. Naast mijn volle werkweek met hockey rond ik op dit moment een cursus coaching af. Niet sportgericht, maar gewoon om mensen beter te maken. Dat, in combinatie met mijn interesse voor pedagogiek, maakt me denk ik een geschikte ambassadeur voor Team BrabantSport. Omdat sport mij zoveel gegeven heeft, wil ik dat overbrengen op jongeren. Naast de bekende thema’s als gezondheid en sociale contacten voeg ik daar vanuit mijn eigen situatie een onsje wedstrijdelement aan toe. Dat heeft mij namelijk veel gebracht. Ook nu weer. Door de wedstrijdsport maak je geweldige dingen mee.

'Door de wedstrijdsport maak je geweldige dingen mee'
Joep de Mol