PSV VROUWEN SLUIT PARTNERSHIP MET TEAMNL CENTRUM VAN BRABANTSPORT

PSV Vrouwen sluit een meerjarig partnership met TeamNL centrum van BrabantSport. De samenwerking met het TeamNL centrum richt zich op de talentontwikkeling. Het centrum begeleidt meiden uit de jeugdopleiding van PSV op het gebied van strength & conditioning, maar faciliteert ook op het gebied van huisvesting.

Een succesvolle match voor talentontwikkeling
Het TeamNL centrum van BrabantSport zorgt ervoor dat topsporters en talenten zich optimaal kunnen voorbereiden om te presteren op het hoogste niveau. Een professionele topsportinfrastructuur is daarbij onmisbaar. Het inrichten en organiseren daarvan doet BrabantSport met veel passie én ervaring in samenwerking met PSV Vrouwen.

Nienke Nijenhuis, directeur Topsport en Innovatie bij BrabantSport: “We zijn verheugd met dit partnership met PSV Vrouwen. Samen met ons high performance team doen we er alles aan zodat talenten uit de jeugdopleiding van PSV Vrouwen zich optimaal kunnen ontwikkelen om het hoogste niveau te bereiken. Daarbij vinden we ook een duale carrière uiterst belangrijk. De combinatie van topsport bedrijven, op jezelf wonen én een studie volgen is daarom een belangrijk onderdeel van onze topsportleefstijlcoaching.”

Dit wordt beaamd door Sandra Doreleijers, manager PSV Vrouwen: “We werken intensief met het TeamNL centrum van BrabantSport samen sinds de oprichting van de beloften in 2019, waardoor het beste opleidingsprogramma is ontstaan. Dit heeft geresulteerd in de landstitel voor Jong PSV Vrouwen en de doorstroom van zelf opgeleide talenten naar het eerste elftal. Hét bewijs dat deze opleidingsstructuur werkt. Ik ben ontzettend blij dat we door de verdere professionalisering dit nu vorm kunnen geven met een partnership.”

Begeleiding door high performance team
De talenten van Jong PSV Vrouwen worden begeleid door het ‘high performance team’ dat bestaat uit TeamNL-experts op het gebied van strength & conditioning, prestatiegedrag, topsportleefstijl-coaching en voeding. Daarnaast faciliteert BrabantSport op het gebied van huisvesting. Met een eigen campus in Eindhoven, dichtbij de trainingslocatie en onderwijs, kunnen de talenten topsport combineren met wonen en studeren. Met als stip op de horizon de doorstroom naar PSV Vrouwen op PSV Campus De Herdgang.

Onderdeel van BrabantSport
Het TeamNL centrum is onderdeel van BrabantSport. De missie van BrabantSport is Brabant sterker maken met de kracht van sport. Zij zijn ervan overtuigd dat een provincie met sport sterker is dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat in de breedste zin van het woord: talentontwikkeling, technologische sportinnovaties, evenementen, urban sports, sporten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en de ondersteuning van Brabantse topsporters.