PROJECT COMEBACK EN BRABANTSPORT FONDS BUNDELEN KRACHTEN IN STRIJD TEGEN STRESS ONDER JONGVOLWASSENEN

Project Comeback, het initiatief dat Nederlandse topsporters inzet om jongeren te helpen met mentale problemen, gaat een bijzondere samenwerking aan met het BrabantSport Fonds. Op woensdag 7 juni 2023 wordt een speciale Comeback-dag georganiseerd bij sportcomplex Oranje-Rood in Eindhoven, met als gast voormalig Nederlands hockeyinternational Marcel Balkestein.

Het initiatief van Project Comeback, opgericht door Barbara Barend, is in het leven geroepen om jongeren te inspireren en motiveren om over hun mentale problemen te praten en te leren omgaan met tegenslag. "Helden van vandaag, maken helden van morgen", aldus Barend.

Het BrabantSport Fonds, dat zich onder andere actief inzet om stress bij jongvolwassenen te verminderen door het stimuleren van sport en bewegen, ziet in deze samenwerking een ideale manier om hun doelstelling verder te realiseren. Marieke Maas, Fondsmanager, geeft het belang aan van projecten zoals Project Comeback. “1 op de 10 jongvolwassene ervaart gevoelens van stress en/of depressie. Dat is niet meteen aan de buitenkant zichtbaar, maar alledaagse situaties kunnen voor hen grote obstakels zijn. Door het ondersteunen van projecten zoals Comeback kunnen we echt van betekenis zijn voor Brabantse jongvolwassenen. Het is belangrijk dat we ze laten beseffen dat ze trots mogen zijn op zichzelf en dit aan de buitenwereld mogen laten zien.”

Marcel Balkestein, voormalig topspeler van het Nederlands hockeyteam, zal de dag vullen met een inspirerende sessie en een hockeyclinic. Balkestein's persoonlijke verhaal en de keuzes die hij in zijn carrière heeft gemaakt, zijn een uitstekend voorbeeld van veerkracht en doorzettingsvermogen, wat hij graag wil delen met de jongeren. Het evenement start met een inspiratiesessie door Balkestein van 13.00 tot 14.00 uur, gevolgd door een coachsessie en een clinic op het veld van Oranje-Rood. Na een gezamenlijke maaltijd wordt de dag afgesloten met de dameshockeywedstrijd tussen Nederland en China.

Met deze samenwerking tussen Project Comeback en het BrabantSport Fonds hopen beide organisaties het belang van fysieke en mentale gezondheid bij jongvolwassenen verder onder de aandacht te brengen en hen te inspireren om hun uitdagingen aan te gaan en veerkracht te tonen.

Voor meer informatie over Project Comeback en het evenement, bezoek www.projectcomeback.nl.