NIEUWE ACCREDITATIE VAN NOC*NSF TOT PARIJS 2024 VOOR TOPSPORT EN TALENTONTWIKKELING IN NOORD-BRABANT

NOC*NSF verlengt de accreditatie van CTO Zuid, onderdeel van BrabantSport met vier jaar. De samenwerking loopt nu tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs. Voor de herkenbaarheid en voor de versteviging van de samenwerking, verandert ook de naam van CTO Zuid naar TeamNL centrum Zuid.

“We kijken er naar uit om met deze nieuwe accreditatie de komende vier jaar als TeamNL centrum de regio Zuid te mogen faciliteren”, aldus Nienke Nijenhuis, directeur Topsport en Innovatie bij BrabantSport. “We richten ons de komende jaren op vier kernsporten: zwemmen en wielrennen met alle verschillende disciplines, turnen en urban sporten. Met onze nieuwe naam dragen we bovendien op een uniforme wijze bij aan TeamNL en kunnen we nog beter laten zien hoe we Brabant sterker maken door sport.”

Michel Reinders, directeur van BrabantSport; “Om ervoor te zorgen dat topsporters en talenten van TeamNL zich optimaal kunnen voorbereiden op het hoogste podium, is een optimale topsportinfrastructuur noodzakelijk. Uitgangspunt hierbij is het bij elkaar brengen van de beste sporters met de beste coach op één locatie met de beste faciliteiten. Dankzij de nieuwe accreditatie vanuit NOC*NSF borgen we de kweekvijver voor Brabants talent. En daar zijn we trots op!”

De samenwerkende partners die TeamNL en TalentTeamNL topsport- en talentprogramma’s van sportbonden faciliteren zijn:

  • BrabantSport;

  • Sportcentrum Papendal;

  • Topsport Amsterdam;

  • Topsport Noord;

  • CTO Metropool.

“Wij willen dat er voldoende te doen en te beleven is in Brabant en dat iedereen daaraan kan meedoen. Ook als het gaat om sport. Een goede voedingsbodem, waarop de sportieve sector zich kan ontplooien, vinden we daarvoor belangrijk. Daarom ondersteunen we de ontwikkeling van topsporters en talenten in Brabant. Ik ben heel blij met deze accreditatieverlenging én de nieuwe naam voor TeamNL centrum Zuid. En laat dit een sportieve uitdaging zijn voor alle Brabanders, bewegen als basis van een goede gezondheid”, aldus Wil van Pinxteren, gedeputeerde Vrije Tijd, Cultuur en Sport.

Slimme samenwerkingen
Gezamenlijk vormen de partners een netwerk in Nederland, waarbij kennis wordt gedeeld en sport-overstijgend wordt ingezet. Daarmee zijn deze centra meer dan alleen een fysieke trainingsplek. “We zijn heel blij dat we de accreditaties van onze vijf TeamNL centra hebben kunnen verlengen”, reageert Maurits Hendriks, technisch directeur bij NOC*NSF. “Door deze samenwerking met regionale partners streven we continu naar een optimale dagelijkse trainingssetting, waarbij we topsporters en talentvolle sporters alle mogelijkheden bieden om het beste uit zichzelf te halen. We zullen er elke dag naar moeten streven om dit te verbeteren, om de mondiale concurrentie aan te kunnen blijven gaan. Daarnaast werken we intensief samen voor vernieuwingen en ontwikkelingen van accommodaties die in de nabije toekomst nodig zijn, om in toptrainingssettings te kunnen blijven voorzien.”