‘Flying Dutchman’ Tom Okker geeft vliegende start aan OldStars Sport Brabant

1,7 miljoen. Dat is het aantal eenzame ouderen in Nederland. Hiervan is zelfs 387.000 ernstig eenzaam. Sporten en bewegen bij de lokale vereniging haalt mensen uit hun isolement. Daarom investeert het BrabantSport Fonds in de verdere uitrol van OldStars Sport in Brabant. Tennislegende Tom Okker (80) gaf op Libéma Open alvast een voorproefje. De meervoudig Nederlands kampioen en Grand Slam winnaar tenniste er lustig op los met een enthousiast groepje 65-plussers.  

2 WH0778 Leeftijd is maar een getal
2 WH0782
2 WH0791
2 WH0815
2 WH1381

Fysiek, mentaal, sociaal   

Op dit moment bieden meer dan 700 sportclubs in Nederland OldStars aan. OldStars is een initiatief van Het Nationaal Ouderenfonds en biedt inmiddels 16 verschillende aangepaste spelvormen voor 65-plussers aan door het hele land. Het Nationaal Ouderenfonds gaat samen met het BrabantSport Fonds en Sportservice Noord-Brabant het sportaanbod in Brabant verder vergroten. Projectleider Vitaal Carlie van Teeckelenburgh is een van de initiatiefnemers achter OldStars en kan niet wachten om in Brabant aan de slag te gaan: “We gaan OldStars bij acht nieuwe verenigingen in Brabant introduceren en daarmee 150 senioren in beweging krijgen. Het netwerk van het BrabantSport Fonds helpt ons daar enorm bij. Deze eerste acht verenigingen moeten als inspiratiebron en vliegwiel dienen. Het doel is dat steeds meer Brabantse verenigingen zullen volgen. Zo creëren we samen meer sportaanbod voor onze senioren en geven we deze groep een boost op fysiek, mentaal en sociaal vlak!” 

2 WH0583 Projectleider Vitaal Carlie van Teeckelenburgh is een van de initiatiefnemers achter OldStars
1 WH8588 Onze Koplopers (partners BrabantSport Fonds) maken kennis met de kracht van OldStars Sport
1 WH8583

Tom Okker   

Tennisicoon en OldStars tennisambassadeur Tom Okker trekt met zijn staat van dienst veel bekijks onder de doelgroep 65+. “Ondanks dat het wat moeizamer gaat dan voorheen tennis ik nog steeds graag. Als je op leeftijd bent, kun je nog steeds in beweging komen. Daarom wil ik vanuit mijn ambassadeursrol oudere sporters enthousiasmeren voor OldStars. Ik word nog steeds herkend door 65-plussers. Ze vragen me dan om tennistips en na afloop maken we gezellig een praatje”, aldus Okker.

2 WH0546 Tennislegende Tom Okker deelt met liefde zijn beste tennistips
2 WH0551
2 WH0572

Over OldStars  

OldStars organiseert aangepaste varianten van sport voor 65-plussers, aangeboden op sportverenigingen verspreid over heel Nederland. Deelnemers kunnen kiezen uit 16 sporten zoals voetbal, hockey, tennis, tafeltennis, handbal, rugby, korfbal, volleybal. De regels zijn zo aangepast dat het laagdrempelig wordt om mee te doen. Al 13.000 65-plussers sporten bij 700 sportverenigingen met een OldStars-aanbod. 

Meer weten over onze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds? Lees ons interview met directeur Kirsten Andres.