Brabantse Boules maakt grote impact op eenzaamheid onder ouderen

Eenzaamheid in Nederland is een groot probleem, ook in Brabant. De groeiende eenzaamheid is een belangrijk thema wat tijdens de coronacrisis alleen maar is versterkt. In aanloop naar het EK Petanque 2022 in ’s-Hertogenbosch organiseerde More2Win met ondersteuning van het BrabantSport Fonds de ‘Brabantse Boules’. Een evenement met als centraal doel het bevorderen van sociale contacten in de lokale Brabantse wijken en het opbouwen van (nieuwe) vriendschappen onder ouderen. Dit om eenzaamheid in de wijken zoveel terug te dringen.

Impact Brabantse Boules
Aan het sociaal-maatschappelijk initiatief deden meer dan 250 deelnemers mee. Verspreidt over de zes grootste steden in Brabant; Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond, Roosendaal en ’s-Hertogenbosch. Veertig procent van de deelnemers geeft aan dat zij door de Brabantse Boules nieuwe vrienden hebben gemaakt. Dankzij de structuur van de wijktoernooien kwamen deelnemers met veel verschillende mensen in contact. Dit leidde ertoe dat 49% van de deelnemers zich minder eenzaam voelt, een prachtige score!

Deelnemers van de Brabantse Boules wisten de weg naar de jeu-de-boules banen goed te vinden blijkt uit het rapport. Gemiddeld zijn de deelnemers 2,7 keer naar een wijktoernooi gekomen. Het ontmoeten van andere buurtbewoners bleef dus niet slechts bij één keer.

Initiatieven vanuit het BrabantSport Fonds
Om blijvende impact te creëren op dit vraagstuk blijft het BrabantSport Fonds sociaal-maatschappelijke projecten financieel ondersteunen. Eén belangrijk doel van het fonds is dat projecten blijvende impact blijven hebben. Dat gemiddeld iedere deelnemer van de Brabantse Boules zeven nieuwe mensen heeft leren kennen is hier een voorbeeld van. Van het totaal aantal deelnemers geeft 45% aan graag te blijven boulen in verenigingsverband. Zo draagt het fonds bij aan een gelukkiger én daarmee sterker Brabant door sport.

Wil je graag meer informatie over de impact van de ‘Brabantse Boules’? Stuur dan een berichtje naar Fondsmanager wendy@brabantsport.nl, zij neemt vervolgens contact met je op.