Jeugd Olympiade Schaken

De Jeugd Olympiade Schaken wordt van 12 t/m 19 augustus 2023 in Eindhoven georganiseerd. Honderden jeugdschakers uit de hele wereld zullen in de zomer op de High Tech Campus hun krachten meten op het schaakbord. De landenteams bestaan uit jongens en meisjes in de leeftijd tot en met 16 jaar. Naast de Olympiade zullen tien van de mondiaal sterkste jeugdschaaksters elkaar in een kroongroep bestrijden.

Het is niet toevallig dat de wereldschaakbond (FIDE) dit evenement in 2023 aan Nederland heeft toegewezen. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) bestaat dit jaar namelijk 150 jaar en dat vieren we een jaar lang met allerlei activiteiten. De KNSB is de oudste nationale schaakbond ter wereld, maar schaken is zeker ook onder de jeugd heel populair en daarom stond het naar Nederland halen van de Jeugd Olympiade hoog op het jubileumverlanglijstje.

Michel Reinders (directeur-bestuurder bij BrabantSport) geeft aan: “Dit internationale toernooi past bij onze innovatieregio om talenten naar Brabant te halen. Met de Jeugd Olympiade Schaken in Eindhoven geven we de slimste talenten de kans om te schitteren op het hoogste schaakpodium.”