Wielrennen

Mike Teunissen

Mike en zijn zus Britt maakten al vroeg kennis met de wielersport. Opa Theo en vader Martin brachten tijdens hun wielercarrière menige bloementuil naar het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Bovendien behoorde buurjongen Peter Winnen in de jaren tachtig tot de betere ronderenners. Geen wonder dat Mike en Britt al snel hun opwachting maakten in de jeugdcategorieën, waar zij beiden successen behaalden. Mike bleek in elke categorie een topper te zijn, zowel op de weg als in het veld.

Mooie en slechte wielerervaringen

Zijn wereldtitel in Amerika noemt Mike zijn mooiste overwinning tot nu toe: een droom werd werkelijkheid. De wereldtitelstrijd bij de junioren in het veld van Tabor vormde het decor van een grote teleurstelling. Valpartijen en pech zorgen voor de gehate vermelding Teunissen DNF in de einduitslag. Een valpartij in de eindsprint van het NK op weg (2014) zorgde ervoor dat het rood-wit-blauw buiten bereik bleef. De treurnis hierom vergat Mike in het najaar snel door zijn overwinningen in twee grote klassiekers en het profcontract dat hij in november mocht tekenen.

Ploegen

Mike heeft als junior twee seizoenen gereden voor de veldritploeg van Jagersveld. Daarna maakte hij bij de beloften de overstap naar het Rabobank-Giant Offroad Team. Twee jaar later ging deze ploeg over in het Rabo Development Team. In 2015 en 2016 rijdt hij als beroepsrenner voor Team LottoNL-Jumbo. In 2017 maakte hij vervolgens de overstap naar Team Sunweb met een 2-jarig contract. In augustus 2018 maakte Mike bekend dat hij vanaf 2019 weer rijdt voor zijn 'oude ' Team Jumbo-Visma. Hij heeft een vierjarig contract getekend.

'Je kan erover dromen, maar het komt nu uit.'
Mike Teunissen