Talentontwikkeling

Prille ambities, die beginnen met dromen. Dat is waar het om draait bij talentontwikkeling. Brabant barst van het talent. BrabantSport geeft sporttalent in Brabant de ruimte. Van de eerste stappen bij een vereniging, tot en met het behalen van eremetaal: wij begeleiden het Brabantse talent. En ook na hun actieve carrière zijn wij er voor hen.

CTO Zuid

Binnen BrabantSport is CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) Zuid de drijvende kracht op het gebied van topsport en talentontwikkeling. Het CTO heeft al aan de basis gestaan van vele Brabantse sportprestaties. Dit doen we door talenten te helpen in hun sportieve en maatschappelijke carrière. CTO Zuid is aangesloten bij TeamNL, de bundeling van 28 sportbonden in Nederland.

Voorzieningen

CTO Zuid doet er alles aan om de ruwe diamanten te slijpen. We zorgen voor een innovatieve en lerende omgeving waar de talenten hun totale (sport én maatschappelijke) opleiding volgen. Er zijn verschillende trainings-accommodaties zoals een krachtsportcentrum, sportcampus, dojo en een poolcentrum. Ook woonmogelijkheden behoren tot de voorzieningen die we bieden. Alles om ervoor te zorgen dat de talenten kunnen presteren.

Experts

Om de talenten steeds naar een hoger niveau te tillen, is er een aantal High Performance Experts in huis die bijdragen aan het behalen van de topsportprestaties. Ze zijn actief op medische vlak, maar ook strength & conditioning, topsport leefstijl coaching, voeding, innovatie en onderwijs behoren tot de expertises. 

Kijk voor meer informatie op www.ctozuid.nl.

Krachtsportcentrum

Het Olympisch ingerichte krachtsportcentrum in Eindhoven is de plek waar de talentvolle atleten aan hun fysieke kracht werken. Het is onderdeel van de TeamNL-faciliteiten (The Medal Factory).

Sportcampus

Voor een aantal talenten is de sportcampus de stabiele basis in hun drukke sportleven. Er zijn er twee: in Eindhoven en in ’s-Hertogenbosch. Ze trainen, eten en slapen er. Zo halen ze alles uit hun dag. Op de sportcampus koken de koks gezond voor hen.