Evenementen

Brabant sterker maken door sport. Dat is de ambitie van BrabantSport. Sportevenementen hebben daarin een belangrijk aandeel. Voor topsport, maar ook voor uniek en regulier sporten.

Win-win

BrabantSport haalt onderscheidende (internationale) evenementen naar Brabant. Zo kunnen Brabantse topsporters hun ambities waarmaken op het hoogste podium en Brabanders dicht bij huis live genieten van die sportprestaties. Daarnaast zorgen evenementen voor een bruisend leefklimaat, verbinding en ontmoeting tussen Brabanders en meer bestedingen in de Brabantse economie. Een mooie win-win. 

Meer dan alleen het evenement

Sportevenementen draaien niet enkel om topsport. BrabantSport organiseert bij veel sportevenementen verschillende geïntegreerde side-events. Zo zorgden in 31 Brabantse gemeenten de Best Football Friends toernooien rondom WEURO ervoor dat meisjes tussen de 10 en 14 jaar kennismaakten met voetbal. Tijdens de Marathon van Eindhoven testten we sportinnovaties in het hardlopen. En bij de Warandeloop in Tilburg hielpen we, via Refugee Team Tilburg, om een flink aantal statushoudende vluchtelingen te betrekken bij de samenleving. Iets wat veelal heeft geleid tot duurzaam werk in de regio.

Jaarlijks terugkerende evenementen

BrabantSport ondersteunt een aantal evenementen die jaarlijks terugkeren op de kalender. Dit zijn bij uitstek de gelegenheden om topsport van dichtbij te ervaren.

Eenmalige evenementen

Samen met de provincie, de grote steden in Brabant, het bedrijfsleven en sportbonden spant BrabantSport zich in om een aantal unieke sportevenementen naar Brabant te halen. Hier zijn we continu mee bezig.